Close
A luxus brutalizmus igazi megtestesítője az LM002, vagyis a Rambo Lambo

A luxus brutalizmus igazi megtestesítője az LM002, vagyis a Rambo Lambo

Még amikor a Bentley Bentayga és a Rolls–Royce Cullinan a kanyarban sem voltak – de még a Lamborghini sem állt elő a saját Urus modelljével – akkor rúgta be az autóipar ajtaját a Lamborghini LM002.

Az 1980-as évek elején ez volt az egyetlen autó, ami az egzotikus szuperverdák és a terepjárók határvonalán egyensúlyozott. Mivel egyszerre brutális és luxuskategóriás, a vásárlóinak spektruma igen szélesre hízott: egyrészt professzionális, katonai célokra is alkalmas lehetett, másrészt sok-sok extrával telepakolva a legvagyonosabb réteg igényeit is ki tudta elégíteni.

Nem véletlenül aggatták rá a Rambo Lambo becenevet erre a négyszemélyes, négykerék-meghajtással és V12-es motorral ellátott ritkaságra, ami tényleg bárhová elvisz, mindenféle kompromisszumok nélkül.

Természetesen a teljesítménye is méltó egy Lamborghinihez; 7,7 másodperc alatt gyorsul 100-ra, ami a saját korában bitang jó időnek számított, főleg, ha figyelembe vesszük az autó 2,7 tonnás súlyát.

Ebből a modellből mindössze 328 darabot gyártottak le, a képeken látható szépség (vagy inkább szörnyeteg?) 1988-ban érkezett meg az Egyesült Államokba. Azóta motorikusan és esztétikailag is felújították, ezért most hibátlan állapotban várja új gazdáját.

További érdekesség, hogy ez a hamarosan árverésre bocsátott modell jelen volt az utódjának számító Lamborghini Urus bemutatásakor, illetve a márka legendás tesztsofőrje, Valentino Balboni is vezette, sőt alá is írta. Ha pedig már itt tartunk,

rövidesen egy másik legendás Lambo is új tulajhoz kerülhet:

(Képek: RM Sotheby’s)

terepjáró | suv | lamborghini lm002 | 4x4 | lamborghini

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram