Close
Érdemes lesz megnézni a hosszú hétvégén a Lánchíd új különlegességét

Érdemes lesz megnézni a hosszú hétvégén a Lánchíd új különlegességét

Csütörtök reggel nem akármilyen új társat kaptak a híd kőoroszlánjai.

Egy több mint 850 ezer legókockából épült szobor érkezett melléjük, amely rövid látogatást tett a hídon, ezután pedig a Clark Ádám téren foglalta el őrhelyét, és addig marad ott, amíg vissza nem kerülnek a helyükre az építkezés miatt jelenleg még elzárt területen lévő kőoroszlánok. Ezeket október 18-án már elkezdték visszaköltöztetni a budai oldalra, a felújított szobrok azonban csak később válnak láthatóvá, mert azok az építkezés miatt továbbra is elzárt területen találhatók.

Az eredetieknek megfelelő méretarányban készült új oroszlán rendkívül részletgazdag, és teljesen úgy néz ki, mint elődei.

A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas szobor összesen 2,8 tonnát nyom.

A nem mindennapi oroszlánt Dóczy Balázs, a világ huszonhét hivatalos LEGO-építőmesterének egyike modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten.

A mester nevéhez már több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, többek között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje, a most elkészült oroszlán pedig az eddigi legnagyobb alkotása.

Az oroszlán megépítése rendkívüli összefogás eredménye, melyben mintegy nyolcvanan vettek részt, köztük önkéntesként a közreműködő cégek dolgozói is. A legószoborhoz egészen közel juthatnak az érdeklődők, és megnézhetnek rajta minden apró részletet, várhatóan 2022. november végéig.

A legórajongóknak jó hír, hogy új, minden eddiginél látványosabb Legoland épülhet másfél órára Budapesttől.

(Forrás és képek: Budapest Brand)

Lego | lánchíd | oroszlán

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram