Close
Újabb kedvelt nyaralóhelynek lett elege a részeges brit turistákból

Újabb kedvelt nyaralóhelynek lett elege a részeges brit turistákból

Alighanem mindannyian hallottuk már a hírhedt sztorikat a külföldön tivornyázó britekről, a hajnalig tartó ivászatokról, no meg a klasszikus legénybúcsúkról, amiket nagyrészt a szigetország turistáihoz kötünk. Sokuknak elegük van már belőlük.

A népszerű úti célok közül most Lanzarote tette ki a képzeletbeli stop táblát: a strandjairól, vulkanikus tájairól és természeti szépségeiről ismert spanyolországi üdülőhely vezetése bejelentette, hogy a jövőben inkább minőségi turistákat fogadna, akik többet költenek.

A sziget új stratégiája szerint csökkenteni kívánja a brit piactól való függőségét és más célállomásokról, például Németországból akar látogatókat vonzani.

A döntés komoly jelentőségű, tekintve, hogy a brit turisták jelenleg Lanzarote tengerentúli látogatóinak mintegy felét adják.

Spanyolországban nem ez a sziget az első, amely a mennyiség helyett a minőségre vágyik. Nemrégiben Mallorca irányítói nyilvánosságra hozták, hogy 2023 és 2024 között nem engednek napi háromnál több sétahajót kikötni, továbbá mi is megírtuk, hogy a sziget „nem érdekelt abban, hogy az Egyesült Királyságból olcsó turisták érkezzenek”.

Amszterdam sincs oda a legtöbb turistáért, még 2022 végén jelentette be a városvezetés, hogy keményen fellép a garázda turisták ellen, akik hozzájárulnak az ivással, kábítószerrel és bordélyházakkal összefüggésbe hozható lepukkant amszterdami imázshoz. A „maradj távol” kampányuk különösen a briteket célozta, akiket a város legdurvább turistáinak tartanak. Ezen kívül korlátozzák a kocsmatúrákat, a legény- és leánybúcsúkat, a folyami hajókázásokat és a kannabiszfogyasztást – nemrég pedig bejelentették, hogy a hírhedt vöröslámpás negyedben utóbbit be is tiltják.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

lanzarote | minőségi | brit | turisták | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram