Close
Tíz tippet adunk a tökéletes last minute utazáshoz

Tíz tippet adunk a tökéletes last minute utazáshoz

Mindig a spontán bulik a legjobbak, tartja a mondás. Ugyanezt átültetve egy last minute utazásra, szintén hasonló megállapításra juthatunk. Egy hirtelen elhatározásból bevállalt kaland olyan impulzusokat adhat, amit egy hónapok óta tervezett vakáció aligha. Íme, néhány tanács, amivel még jobb lehet egy rögtönzött trip.

Csak oda kérem!

Nem muszáj görcsösen ragaszkodni egy légitársasághoz és alkalmazkodni az általuk megadott menetrendhez. Sokkal kedvezőbb kondíciókkal (időpont, ár) is kaphatunk jegyeket, ha az odautat x, a visszautat y légitársaságnál foglaljuk le.

Ülőhelyfigyelés

Számos olyan oldalt vagy applikációt találunk, melyek azonnal értesítenek, ha egy általunk kinézett járaton felszabadulnak helyek, így azonnal lecsaphatunk rájuk. Az Expertflyer.com-ot érdemes figyelni, vagy a Hopper alkalmazást letölteni.

Forduljunk szakemberhez!

No nem a kezelőorvoshoz vagy gyógyszerészhez, hanem utazási gurukhoz. Olyan információk vannak a birtokukban, amiket a légitársaságok oldalain hiába keresünk. Például, ha mondjuk csütörtökön csak rendkívül drága jegyeket találunk egy szombati induláshoz, az nem jelenti azt, hogy olcsóbbak egyáltalán nincsenek.

Kombinálás

Több szempontból is egyszerűsíti a szervezést, ha nem külön-külön intézzük a repjegy- és szobafoglalást, meg az autóbérlést, hanem összekapcsolva a spontán vakációzást, csomagokat veszünk igénybe. A Booking, a Priceline és a Travelocity ehhez minden segítséget megad.

Március vagy november

Egy főszezon utánra vagy azt megelőző időszakra időzített pihenésnek nagyon sok előnye van – a legfőbb persze az, hogy megússzuk a tumultust, és anélkül tudjuk leteríteni a törölközőnket a tengerpartra, hogy az hozzáér a szomszéd hűtőtáskájához. Spanyolország közép-keleti részén például novemberben is bőven strandolásra alkalmas idő vár.

Hírlevélfigyelés

Tudjuk, hogy a mobilos applikációk korában a hírlevelek kissé idejemúlt szolgáltatásnak tűnnek, de ha feliratkozunk kedvenc légitársaságunk hírleveire, abból baj biztosan nem lehet – egy-egy utolsó pillanatban felbukkanó ajánlat viszont bármikor beeshet.

Nem csak a hétvége létezik

Egy hirtelen jött álomkiruccanás ideális időpontja a péntek esti indulás és a hétfő reggeli érkezés, csakhogy az ilyen kondíciójú jegyek általában alaposan megcsapolják a számlánkat. Keddi, szerdai vagy szombati felszállással viszont kevésbé.

Szobafoglalás appal

Megkönnyíti a szálláskeresési procedúrát, ha mobilapplikációkon vadászunk a megfelelő szobákra. A HotelTonighttal egy héttel az indulás előtt is tudunk foglalni, és a tartózkodási helyünket figyelembe véve a legjobb szállásokat ajánlja, a One:Night a prémium szállodai szobák között keres, míg a Secret Escapes az utolsó pillanatban felszabaduló szállások közül válogat.

A közösségi média hasznos is lehet

Megéri követni a kedvenc társaságunk, szállodánk vagy utazási irodánk közösségi oldalait, mert a leggyorsabban oda posztolják ki a hirtelen jött lehetőségeket. Érdemes a Twitteren is keresni a last minute hashtaget.

Privátban

Ha nem akarunk a tömegben elveszve sorban állni egy fotóért a Sagrada Familia előtt, vagy órákat várni Milánóban, hogy megnézhessük Leonardo Utolsó vacsorájá-t, vegyünk igénybe privát idegenvezetést. Világszerte több mint negyven városban jelentkezhetünk ilyen túrákra, melynek legnagyobb előnye, hogy csak velünk foglalkoznak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

szállás | utazás | offseason | foglalás | applikáció

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom