Már Európa egyik legszebb települését is csak belépődíj ellenében lehet megnézni

Megrogyott a kirándulók súlya alatt a csodás svájci falu, és Velence nyomdokaiba lép.

A falak felhúzásától kezdve a buszjáratok elrejtésén át a fagylalt betiltásáig elég kreatív módszereket alkalmaznak a turisták számának megfékezésére a tömegektől szenvedő települések.

Néhányan a jó öreg belépődíjra voksolnak, ebbe a sorba áll be a svájci Lauterbrunnen.

Az apró falu a nyári szezonban egyre népszerűbb, de a helyiek már panaszkodnak a látogatók rendetlen viselkedésére és a nagy forgalomra.

Éppen ezért a hasonló sorsú Velencéből merítettek némi inspirációt.

Az olasz városhoz hasonlóan Lauterbrunnenben is csak egy napra érkező látogatókra vonatkozik a belépődíj. "Kivételt képeznének azok, akik valamilyen ajánlatot elfogadva jönnek, vagy szállodai szobát foglaltak, és akik tömegközlekedéssel érkeznek" – magyarázta Karl Näpflin polgármester.

Maga az öt euró (kb. kétezer forint) körüli összeg is a velenceit idézi, bár azt még nem tudni, hogy a hatása is hasonló lesz-e. Az intézkedést ellenző helyiek ugyanis tiltakozásként táblákkal és transzparensekkel vonultak az utcára Velencében, amikor néhány hete először bevezették.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

Lauterbrunnen | belépődíj | alpesi | falu | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom