Le az álláskeresést övező tévhitekkel!

Számtalan tévhit kering és forog közkézen az álláskeresés kapcsán, amely nagyban megnehezíti a munkavállalók dolgát. Éppen ezért, ha épp munkakeresési fázisban vagyunk, akkor mindenképpen érdemes tisztázni néhány dolgot, hiszen ha tévképzetekbe ringatjuk magunkat, akkor nem biztos, hogy úgy cselekszünk, hogy hatékonyan megtaláljuk a számunkra ideális munkát.

De nézzük is csak, hogy mik a leggyakoribb téves vagy félinformációk!

Vidéken nincs semmi lehetőség! 

Hányszor hallottuk már ezt, ugye? Minden csak a fővárosban érhető el, a vidéki városokban alig van munka! Nos, ha megnézzük a gyorallas oldalát, akkor jelenleg is több száz hirdetés fut aktívan, amely a munkaerőpiac teljes területét lefedi. Így akár gondnoki-takarítói állást, akár egészségügyi pozíciót keresünk, vagy épp speciális végzettség nélkül call centerben szeretnénk dolgozni, mindre megvan a lehetőség Győrben is!

A motivációs levelet senki sem olvassa el!

Míg korábban csak pár odavetett sor volt a motivációs levél, amelyet valóban általában azonnal félretoltak a HR-esek, ma már ez teljesen másként van.

Éppen ezért érdemes a pályázatra szabni mind az önéletrajzunkat, mind pedig a motivációs levelünket, hiszen mást hangsúlyozunk akkor, ha egy call centerbe adjuk be a pályázatunkat, és megint mást, ha egy könyvesboltba nyújtjuk be a jelentkezésünket.

Igyekezzünk HR-es szemmel is nézni saját magunkat, próbáljuk minél jobban bemutatni erősségeinket, valamint azt, hogy miért lennénk alkalmasak az adott munkakörre!

A túlképzettség átka

Sokszor hallottuk már ezt is, bár jobbára inkább magyarázat vagy kifogás lehet, hiszen ha orvosként úgy határozunk, hogy holnaptól egy drogériában szeretnénk dolgozni, arra is lesz lehetőségünk. Azt, hogy ez esetleg kevesebb juttatással jár, a munkaszerződés aláírásával fogadjuk el.

Így aztán bátran leírhatjuk minden végzettségünket, sőt törekednünk is kell arra, hogy minél több jót leírjunk magunkról. Persze az őszinteség elengedhetetlen, így semmiféle szupererőt nem kell megemlítenünk!

Nagy számok törvénye

Minél több helyre jelentkezünk, annál gyorsabban találunk munkát? Ez legfeljebb akkor működik, ha nem random pozíciókra küldjük el a jelentkezésünket, hanem olyanokra, amiknél valóban reális esélye van annak, hogy felvesznek minket.

Vagyis mérnöki diploma hiányában hiába jelentkezünk mérnöknek az Audihoz, mert egyrészt nem vesznek fel minket, másrészt nem jutunk nekünk való munkához sem ezáltal hamarabb!

Csak okosan!

Ahhoz, hogy valóban minél kevesebb kudarc érjen minket az álláskeresés során, fontos, hogy minél tisztábban lássuk mind a saját képességeinket és esélyeinket, mind pedig az álláskeresést övező trendeket és folyamatokat.

Ha ezeket nyomon követjük, ha tisztában vagyunk a saját korlátainkkal, és ha tudjuk, hol keressünk, akkor egészen biztosan kevés visszautasításban lesz részünk, és annál hamarabb megtaláljuk az ideális pozíciót!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom