Close
Le az álláskeresést övező tévhitekkel!

Le az álláskeresést övező tévhitekkel!

Számtalan tévhit kering és forog közkézen az álláskeresés kapcsán, amely nagyban megnehezíti a munkavállalók dolgát. Éppen ezért, ha épp munkakeresési fázisban vagyunk, akkor mindenképpen érdemes tisztázni néhány dolgot, hiszen ha tévképzetekbe ringatjuk magunkat, akkor nem biztos, hogy úgy cselekszünk, hogy hatékonyan megtaláljuk a számunkra ideális munkát.

De nézzük is csak, hogy mik a leggyakoribb téves vagy félinformációk!

Vidéken nincs semmi lehetőség! 

Hányszor hallottuk már ezt, ugye? Minden csak a fővárosban érhető el, a vidéki városokban alig van munka! Nos, ha megnézzük a gyorallas oldalát, akkor jelenleg is több száz hirdetés fut aktívan, amely a munkaerőpiac teljes területét lefedi. Így akár gondnoki-takarítói állást, akár egészségügyi pozíciót keresünk, vagy épp speciális végzettség nélkül call centerben szeretnénk dolgozni, mindre megvan a lehetőség Győrben is!

A motivációs levelet senki sem olvassa el!

Míg korábban csak pár odavetett sor volt a motivációs levél, amelyet valóban általában azonnal félretoltak a HR-esek, ma már ez teljesen másként van.

Éppen ezért érdemes a pályázatra szabni mind az önéletrajzunkat, mind pedig a motivációs levelünket, hiszen mást hangsúlyozunk akkor, ha egy call centerbe adjuk be a pályázatunkat, és megint mást, ha egy könyvesboltba nyújtjuk be a jelentkezésünket.

Igyekezzünk HR-es szemmel is nézni saját magunkat, próbáljuk minél jobban bemutatni erősségeinket, valamint azt, hogy miért lennénk alkalmasak az adott munkakörre!

A túlképzettség átka

Sokszor hallottuk már ezt is, bár jobbára inkább magyarázat vagy kifogás lehet, hiszen ha orvosként úgy határozunk, hogy holnaptól egy drogériában szeretnénk dolgozni, arra is lesz lehetőségünk. Azt, hogy ez esetleg kevesebb juttatással jár, a munkaszerződés aláírásával fogadjuk el.

Így aztán bátran leírhatjuk minden végzettségünket, sőt törekednünk is kell arra, hogy minél több jót leírjunk magunkról. Persze az őszinteség elengedhetetlen, így semmiféle szupererőt nem kell megemlítenünk!

Nagy számok törvénye

Minél több helyre jelentkezünk, annál gyorsabban találunk munkát? Ez legfeljebb akkor működik, ha nem random pozíciókra küldjük el a jelentkezésünket, hanem olyanokra, amiknél valóban reális esélye van annak, hogy felvesznek minket.

Vagyis mérnöki diploma hiányában hiába jelentkezünk mérnöknek az Audihoz, mert egyrészt nem vesznek fel minket, másrészt nem jutunk nekünk való munkához sem ezáltal hamarabb!

Csak okosan!

Ahhoz, hogy valóban minél kevesebb kudarc érjen minket az álláskeresés során, fontos, hogy minél tisztábban lássuk mind a saját képességeinket és esélyeinket, mind pedig az álláskeresést övező trendeket és folyamatokat.

Ha ezeket nyomon követjük, ha tisztában vagyunk a saját korlátainkkal, és ha tudjuk, hol keressünk, akkor egészen biztosan kevés visszautasításban lesz részünk, és annál hamarabb megtaláljuk az ideális pozíciót!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram