Ezekben az országokban a legboldogabbak a harminc év alatti fiatalok

Közép- és Kelet-Európa, valamint Dél-Amerika országai azok a helyek, ahol a fiatalok a legboldogabbak lehetnek egy friss kutatás szerint. 

Ahogyan azt a Roadster is megírta, ismét  Finnországot választották a világ legboldogabb országává. A skandináv ország immár hetedik éve birtokolja a kitüntető címet. 2024-ben azonban a World Happiness Report nemcsak a lakosság boldogságindexét kutatta, hanem megvizsgálták azt is, hogyan változik a rangsor akkor, ha a fiatalabb és az idősebb korosztályt külön-külön elemzik.

A fiatalok esetében a harminc éven aluliak szerepeltek a mintában. Az eredmény pedig arra enged következtetni, hogy Közép- és Kelet-Európában, valamint Dél-Amerikában a legboldogabbak a fiatalok. Európában ebben a korcsoportban Litvánia végzett az élen, holott a balti ország az összesített rangsorban csupán a tizenkilencedik helyet tudta megszerezni.

A harminc éven aluliak körében viszont megelőzte Finnországot, Izlandot és Norvégiát is.

Érdekes módon Litvániában az idősebbek kevésbé boldogok, a hatvan év felettiek korosztályát megvizsgálva a balti ország a negyvennegyedik helyre került. A legnagyobb különbség a két korosztály boldogságindexe között Horvátország esetében volt megfigyelhető. A szomszédunk a harminc éven alattiak körében a tizennegyedik, a hatvan éven felettiek esetében pedig hatvanhat hellyel hátrébb végzett.

Ami a dél-amerikai országokat illeti, Costa Rica a tizenegyedik lett, El Salvador pedig a tizenhetedik helyen végzett. A teljes lakosság esetében az előbbi a világ tizenkettedik legboldogabb országa, míg utóbbi csupán a harmincharmadik.

Íme, világ húsz legboldogabb országa a harminc év alattiak körében:

 1. Litvánia
 2. Izrael
 3. Szerbia
 4. Izland
 5. Dánia
 6. Luxemburg
 7. Finnország
 8. Románia
 9. Hollandia
 10. Csehország
 11. Costa Rica
 12. Ausztria
 13. Svájc
 14. Horvátország
 15. Szlovénia
 16. Kuvait
 17. El Salvador
 18. Svédország
 19. Ausztrália
 20. Norvégia

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

fiatal | ország | világ legboldogabb országa | boldogság | 30 év alatti

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom