Ködkísértet és feléledő boszorkányok várnak ebben a fantasztikus nemzeti parkban

A Harz Németország legészakibb hegyvonulata, amely nemcsak természeti szépségégről, gazdag növény- és állatvilágáról, valamint egyedi geológiájáról ismert, hanem hátborzongató legendájáról is.

A Harz Nemzeti Park Németország egyik legnagyobb erdei nemzeti parkja, mely a Harz-hegység teljes területének több mint tíz százalékát teszi ki.

A legendás, 1141 méter magas Brocken-hegy csúcsa változatos túraútvonalakon közelíthető meg, az út során pedig egyedülálló ködkísértete is megfigyelhetővé válhat.

A területen ugyanis egy fantasztikus légköroptikai jelenség jön létre: a túrázó az alatta lévő völgyben megálló felhőben saját árnyékát látja meg, fejrészét pedig egyfajta glóriaként szivárvány öleli körbe.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint, aki részesévé válik a jelenségnek, a hegyek között leli a halálát. Aki viszont háromszor pillantja meg útja során a látványt, az örökre biztonságban tudhatja magát.

A hegység nyolcezer kilométernyi túraútvonalán lépten-nyomon felfedezhető a sejtelmesség. A masszív gránitsziklák, a végeláthatatlan ősfás fenyőerdők, a ködös lápok, a mély völgyek, a zúgó vízesések, a rohanó patakok és a kristálytiszta tavak elvarázsolják a kirándulót. A túrázók menetlevelet is kaphatnak, hogy kirándulásaik során az ellenőrző pontokon áthaladva pontokat gyűjtsenek, a gyerekeket pedig kalandos oktatóprogramok is várják.

Kisvasúttal is lehetőség nyílik a hegy felfedezésére. Ilsenburgban felszállva a lehető legkényelmesebb módon tekinthetjük meg a csúcs felé vezető úton a Harz két legendás gránittömbjét, a Boszorkány oltárát és az Ördög pulpitusát, amely egy újabb misztikus történetnek adja az alapját. A hiedelem szerint ugyanis évente egyszer – április 30-ról május 1-re virradó éjszaka – boszorkányok gyűlnek össze a hegy tetején, hogy az ördöggel találkozzanak.

Csodák Chilében is

A világ nyolcadik természeti csodájaként tartják számon, és Dél-Amerika legjobb túraútvonalainak ad otthont a Torres del Paine Nemzeti Park, amely páratlan hegyvonulatai, gleccserei és kristálytiszta vízű folyói mellett Patagónia gazdag történelmi múltjába is bepillantást enged a régió őslakosainak köszönhetően. Ne feledkezzünk el Pehoé-tóról, melyet a fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte tesz vonzóvá!

(Fotók: Getty Images)

 

harz | utazás | túra | kirándulás | harz hegység

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom