Close
Ködkísértet és feléledő boszorkányok várnak ebben a fantasztikus nemzeti parkban

Ködkísértet és feléledő boszorkányok várnak ebben a fantasztikus nemzeti parkban

A Harz Németország legészakibb hegyvonulata, amely nemcsak természeti szépségégről, gazdag növény- és állatvilágáról, valamint egyedi geológiájáról ismert, hanem hátborzongató legendájáról is.

A Harz Nemzeti Park Németország egyik legnagyobb erdei nemzeti parkja, mely a Harz-hegység teljes területének több mint tíz százalékát teszi ki.

A legendás, 1141 méter magas Brocken-hegy csúcsa változatos túraútvonalakon közelíthető meg, az út során pedig egyedülálló ködkísértete is megfigyelhetővé válhat.

A területen ugyanis egy fantasztikus légköroptikai jelenség jön létre: a túrázó az alatta lévő völgyben megálló felhőben saját árnyékát látja meg, fejrészét pedig egyfajta glóriaként szivárvány öleli körbe.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint, aki részesévé válik a jelenségnek, a hegyek között leli a halálát. Aki viszont háromszor pillantja meg útja során a látványt, az örökre biztonságban tudhatja magát.

A hegység nyolcezer kilométernyi túraútvonalán lépten-nyomon felfedezhető a sejtelmesség. A masszív gránitsziklák, a végeláthatatlan ősfás fenyőerdők, a ködös lápok, a mély völgyek, a zúgó vízesések, a rohanó patakok és a kristálytiszta tavak elvarázsolják a kirándulót. A túrázók menetlevelet is kaphatnak, hogy kirándulásaik során az ellenőrző pontokon áthaladva pontokat gyűjtsenek, a gyerekeket pedig kalandos oktatóprogramok is várják.

Kisvasúttal is lehetőség nyílik a hegy felfedezésére. Ilsenburgban felszállva a lehető legkényelmesebb módon tekinthetjük meg a csúcs felé vezető úton a Harz két legendás gránittömbjét, a Boszorkány oltárát és az Ördög pulpitusát, amely egy újabb misztikus történetnek adja az alapját. A hiedelem szerint ugyanis évente egyszer – április 30-ról május 1-re virradó éjszaka – boszorkányok gyűlnek össze a hegy tetején, hogy az ördöggel találkozzanak.

Csodák Chilében is

A világ nyolcadik természeti csodájaként tartják számon, és Dél-Amerika legjobb túraútvonalainak ad otthont a Torres del Paine Nemzeti Park, amely páratlan hegyvonulatai, gleccserei és kristálytiszta vízű folyói mellett Patagónia gazdag történelmi múltjába is bepillantást enged a régió őslakosainak köszönhetően. Ne feledkezzünk el Pehoé-tóról, melyet a fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte tesz vonzóvá!

(Fotók: Getty Images)

 

utazás | túraútvona | Németország | harz hegység | túra

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram