Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

A fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte teszi vonzóvá Chile egyik szépségét, a Pehoé-tavat.

A hegyi tó az UNESCO Világörökségi védelmét élvező Torres del Paine Nemzeti Park területén található, melyet Patagónia jelképének tartanak, és egyike a világ legszebb nemzeti parkjainak.

Meglehetősen zaklatott a története, a közelmúltban a felelőtlen turisták által okozott pusztító tűzvészeknek több tízezer hektárnyi növényzet esett már áldozatul.

A természeti csodákkal teli, 181 ezer hektár területű park mintegy százötven kilométerre fekszik a legközelebbi lakott településtől, Puerto Natalestől. A gyakori szélviharok egészen furcsa alakúra formálták a park fáit, és a hegyek csúcsait, de talán mégis a kristálytiszta vízű tó számít a park legszebb attrakciójának.

Felhőtlen időjárás esetén mutatja meg igazi arcát, amikor a víztükörből látni a szomszédban magasodó Cuernos del Paine csúcsait. Szépségét a Huffington Post is elismerte, miután a közelmúltban a világ húsz legszebb tava közé választotta.

A magazin szerint kicsit bajos ugyan a Paine-folyó által táplált tó megközelítése, de a megpróbáltatásokért cserébe kapott látvány minden nehézségért kárpótolja az utazót:

napfelkeltekor lehetetlen színű levendulaárnyalatok, napnyugtakor pedig elképesztő narancsszínek festik meg az ég alját.

A tájhoz hasonlóan a Pehoé-tó környéki élővilág is meglehetősen változatos: a növényvilágot nagyrészt andoki fenyő és patagóniai pampa alkotja, de a túrázók találhatnak fák és cserjék nélküli sivatagos részeket is. Körültekintően ajánlatos csatangolni, mert a vidék pumák és pamparókák otthona.

Ha már túrázás, érdemes körbejárni a híres Paine-útvonalat, amely hét-tíz napnyi kirándulást jelent arrafelé, de természetesen jóval rövidebb etapokra is be lehet nevezni, mint ahogy lehetőség van megcsodálni a gleccsereket, vagy csak hajókázni egy kört a tavon a Patagonian Ice Catamarannal.

Ez is érdekelhet:
Patagónia varázslatos márvány­katedrálisának látványát képtelenség feldolgozni

A chilei Marble Caves geológiai képződmény, ha lehet, még az amerikai Antilop-kanyonra és a mexikói Crystal Cave-re is rálicitál.

(Fotók: Unsplash)

pehoé tó | víztükör | túra | nagy sztori | kirándulás | kaland

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom