Close
Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

A fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte teszi vonzóvá Chile egyik szépségét, a Pehoé-tavat.

A hegyi tó az UNESCO Világörökségi védelmét élvező Torres del Paine Nemzeti Park területén található, melyet Patagónia jelképének tartanak, és egyike a világ legszebb nemzeti parkjainak.

Meglehetősen zaklatott a története, a közelmúltban a felelőtlen turisták által okozott pusztító tűzvészeknek több tízezer hektárnyi növényzet esett már áldozatul.

A természeti csodákkal teli, 181 ezer hektár területű park mintegy százötven kilométerre fekszik a legközelebbi lakott településtől, Puerto Natalestől. A gyakori szélviharok egészen furcsa alakúra formálták a park fáit, és a hegyek csúcsait, de talán mégis a kristálytiszta vízű tó számít a park legszebb attrakciójának.

Felhőtlen időjárás esetén mutatja meg igazi arcát, amikor a víztükörből látni a szomszédban magasodó Cuernos del Paine csúcsait. Szépségét a Huffington Post is elismerte, miután a közelmúltban a világ húsz legszebb tava közé választotta.

A magazin szerint kicsit bajos ugyan a Paine-folyó által táplált tó megközelítése, de a megpróbáltatásokért cserébe kapott látvány minden nehézségért kárpótolja az utazót:

napfelkeltekor lehetetlen színű levendulaárnyalatok, napnyugtakor pedig elképesztő narancsszínek festik meg az ég alját.

A tájhoz hasonlóan a Pehoé-tó környéki élővilág is meglehetősen változatos: a növényvilágot nagyrészt andoki fenyő és patagóniai pampa alkotja, de a túrázók találhatnak fák és cserjék nélküli sivatagos részeket is. Körültekintően ajánlatos csatangolni, mert a vidék pumák és pamparókák otthona.

Ha már túrázás, érdemes körbejárni a híres Paine-útvonalat, amely hét-tíz napnyi kirándulást jelent arrafelé, de természetesen jóval rövidebb etapokra is be lehet nevezni, mint ahogy lehetőség van megcsodálni a gleccsereket, vagy csak hajókázni egy kört a tavon a Patagonian Ice Catamarannal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom