Close
Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

A fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte teszi vonzóvá Chile egyik szépségét, a Pehoé-tavat.

A hegyi tó az UNESCO Világörökségi védelmét élvező Torres del Paine Nemzeti Park területén található, melyet Patagónia jelképének tartanak, és egyike a világ legszebb nemzeti parkjainak.

Meglehetősen zaklatott a története, a közelmúltban a felelőtlen turisták által okozott pusztító tűzvészeknek több tízezer hektárnyi növényzet esett már áldozatul.

A természeti csodákkal teli, 181 ezer hektár területű park mintegy százötven kilométerre fekszik a legközelebbi lakott településtől, Puerto Natalestől. A gyakori szélviharok egészen furcsa alakúra formálták a park fáit, és a hegyek csúcsait, de talán mégis a kristálytiszta vízű tó számít a park legszebb attrakciójának.

Felhőtlen időjárás esetén mutatja meg igazi arcát, amikor a víztükörből látni a szomszédban magasodó Cuernos del Paine csúcsait. Szépségét a Huffington Post is elismerte, miután a közelmúltban a világ húsz legszebb tava közé választotta.

A magazin szerint kicsit bajos ugyan a Paine-folyó által táplált tó megközelítése, de a megpróbáltatásokért cserébe kapott látvány minden nehézségért kárpótolja az utazót:

napfelkeltekor lehetetlen színű levendulaárnyalatok, napnyugtakor pedig elképesztő narancsszínek festik meg az ég alját.

A tájhoz hasonlóan a Pehoé-tó környéki élővilág is meglehetősen változatos: a növényvilágot nagyrészt andoki fenyő és patagóniai pampa alkotja, de a túrázók találhatnak fák és cserjék nélküli sivatagos részeket is. Körültekintően ajánlatos csatangolni, mert a vidék pumák és pamparókák otthona.

Ha már túrázás, érdemes körbejárni a híres Paine-útvonalat, amely hét-tíz napnyi kirándulást jelent arrafelé, de természetesen jóval rövidebb etapokra is be lehet nevezni, mint ahogy lehetőség van megcsodálni a gleccsereket, vagy csak hajókázni egy kört a tavon a Patagonian Ice Catamarannal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

nagy sztori | pehoé tó | chile | nemzeti park | túra

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram