Ezt a hat reptéri hibát mindenki elköveti

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

Palackozott víz vásárlása

Bár folyadékot nem lehet átvinni a biztonsági ellenőrzésen, üres palackot vagy kulacsot viszont igen. A legtöbb repülőtér tele van ingyenes ivókutakkal, illetve sok helyen egy speciális pumpa is elérhető a palackok gyors újratöltéséhez.

Ahhoz pedig, hogy aztán a kulacs a repülés alatt is tele legyen, csak a légiutas-kísérőt kell megkérni, hogy töltse újra.

Áthelyezésre várni

A Business Insider szerint a turistaosztályról business osztályra való átváltás gyakran "drasztikusan" olcsóbb lehet a repülőtérre érkezéskor.

Sokszor, ha a repülőgép viszonylag üres, vagy ha az utasnak hűségprogramja van a légitársaságnál, a beszállókapuknál felár nélkül átminősíthetik business osztályra. De még ha fizetni is kell érte, akkor is sokkal olcsóbb így, mintha online vásárolnánk.

Duty free-ajánlatok

A repülőtér vámmentes zónája az akciós dolgokra vadászók paradicsoma.

És valóban, ezek az üzletek a kedvezményes áron kapható termékeikről ismertek, ám az ajánlatok nem mindig olyan ellenállhatatlanok, mint amilyennek látszanak.

Gyakran sokkal jobb akciókat találni az interneten.

Fedélzeti vásárlás

Még a rövid távú járatokon is van lehetőség élelmiszert, italokat, édességet és egyebeket venni, de ne hagyjuk magunkat becsapni.

A snackek gyakran túlárazottak és kicsik.

Drága pénzváltás

Megfigyelhető, hogy a reptéri pénzváltóknál gyakran hosszú sorok állnak, a váltás pedig általában elég drága.

A legtöbb bankban vagy bevásárlóközpontban stabilabb árfolyamokkal dolgozó valutaváltó működik és még az is jobban megéri, ha a célállomáson taxiba pattanunk és elvitetjük magunkat egy helyi pénzintézetbe vagy pénzváltóhoz.

Étel a gépre

Gyakori tévhit, hogy nem lehet átvinni az ételt a biztonsági ellenőrzésen.

De amíg az étel szilárd állapotú, addig nem lehet vele probléma.

Mindannyian ismerjük a repülésre érvényes nyilvánvaló normákat, azaz például ne dohányozzunk a fedélzeten, ne rúgjunk be és ne viselkedjünk gorombán. Jess Bohorquez utazási szakértő szerint azonban vannak még bizonyos etikettszabályok, amelyeket mindenkinek be kellene tartania.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

fedélzet | reptér | mindenki | repülőgép | hibák

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom