Strand az égen: egy hatsávos autópálya felett nyílt meg a világ leghosszabb függőmedencéje

A japán Nikken Sekkei stúdió tervezte azt a két felhőkarcoló közt feszülő, konzolos kilátóhidat, ami száz méter magasan ível át egy hatsávos autópálya felett, a tetején óriási medencével.

A 67,5 méter hosszú híd egy hosszabb, 230 méter hosszú fedett folyosó, a The Link részét képezi, ami a One Za'abeel két, az autópálya két oldalán helyezkedő felhőkarcolóját köti össze.

A világ leghosszabb konzolos épületi hídjaként megelőzi a szingapúri Marina Bay Sands 66,5 méteres kilátóteraszát.

A Link három emeleten éttermeket és bárokat tartalmaz, a konzol végén lévő rész pedig üvegpadlót kapott, amelyen át az alatta lévő útra látni.

A tetején egy másik rekorder található, a világ leghosszabb függő medencéje és az Emírségek leghosszabb tetőtéri medencéje, amely a tervezők szándéka szerint "egy égi strandra" hasonlít.

A Link egyébként mindössze öt méterrel rövidebb, mint az alacsonyabb felhőkarcoló, amelynek ötvenkilenc emeletén 264 magánlakás található. A másik épület, a hatvannyolc emeletes One Za'abeel Tower a Siro nevű, 132 szobás wellnesshotelnek ad otthont, ahol konferenciaterem, spa és tizenegy étterem is található.

A stúdió a minimalista japán tervezési megközelítést akarta formába önteni, kihívást intézve a bonyolultabb felhőkarcolók dubaji hagyományaival szemben.

Ez történik, ha egy autógyártó húz fel felhőkarcolót Dubajban, ahol az utóbbi időben egyébként nagyon megszaladtak az ingatlanárak.

(Forrás: Dezeen, képek: Hufton + Crow)

dubaj | konzolos | függőmedence | épülethíd | leghosszabb

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram