Close
Már nem Szingapúrban találjuk a világ legmagasabban lévő medencéjét

Már nem Szingapúrban találjuk a világ legmagasabban lévő medencéjét

Kínához vándorolt az előkelő cím.

A chicagói Goettsch Partners tervezte azt a Nanningban, a vietnámi határ melletti Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület fővárosában található, 403 méter magas felhőkarcolót, amelynek 71. emeletén kapott helyet a rekorder kültéri medence.

A fürdőzők 323 méter magasról, 180 fokban tekinthetnek körül a városon, a környező tavakon, parkokon és hegyeken.

A Guangxi China Resources Tower  az ország 18. legmagasabb épülete, a világrangsorban pedig a 37. Irodák, lakások és vendéglátóhelyek kaptak benne helyet.

A medence a címet a szingapúri Marina Bay Sands medencéjétől vette át, amely a Moshe Safdie által tervezett hotel 57. emeletén található, és a világ legnagyobb kültéri medencéjének címét még mindig birtokolja.

Kipróbálnál néhány magánmedencét is? Amerikában megteheted. Ezen a nem túl távoli, európai üdülőhelyen pedig a föld és ég közötti lebegést érezheted.

(Forrás: Architectural Digest, képek: GP Chicago)

Guangxi China Resources Tower | felhőkarcoló | Goettsch Partners | Nanning | legmagasabban található

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram