Elárulta egy légiutas-kísérő, hogy hol ülnek a legidegesítőbb utasok a gépen

Azt hihetnénk, hogy a légiutas-kísérők számára a turistaosztály káosza adja a legrosszabb munkakörnyezetet, vagy hogy az első osztály valójában tele van sznobokkal.

Létezik azonban egy másik szekciója is a repülőgépnek, ahol gyakran a legproblémásabb utasokat találjuk – legalábbis egy blogot vezető légiutas-kísérő szerint.

Kevesen tudják, de a prémium turistaosztály (premium economy) az a hely, ahol a legnagyobb valószínűséggel lehet belefutni problémás utasokba.

"Azt hiszem, ez azért van, mert akik ott ülnek, a legtöbbet várják el tőlünk, és általában olyan dolgokat kérnek, amiket nem áll módunkban teljesíteni. Úgy gondolják, hogy mivel egy kicsit többet fizettek, koktélokat és egy bőséges ételválasztékot kapnak, holott valójában csak elsőbbségi és gyors beszállást, valamint kicsivel nagyobb lábteret. Határozottan ez az a része a gépnek, ahol a legtöbb hisztivel kellett megküzdenem" – írja.

A turistaosztályon helyet foglalók tudják, mire számíthatnak, csakúgy, mint a business vagy első osztályon ülők. Tisztában vannak vele, hogy vannak határok, és hogy mit lehet és mit nem lehet biztosítani. A probléma az, hogy prémium turistaosztályon lévők túlságosan is a "prémium" részre koncentrálnak.

"Persze, vannak bizonyos előnyök, de közel sem olyan szintűek, mint amilyeneket egyesek elvárnak. Előfordult már például, hogy valaki megkérdezte, hogy kevernék-e neki egy mojitót, vagy, hogy megnézheti-e az étlapot. A menü csirke vagy hal – esetleg olyan étel, amit előre meg kellett volna rendelni, ha különleges igényei vannak az utasnak. Ez egy repülőgép, nem pedig koktélbár vagy étterem, és mi nem vagyunk sem szakácsok, se pincérek vagy bartenderek. Mi elsősorban az utas biztonságáért dolgozunk a fedélzeten, és ezt az emberek, úgy tűnik, nem értik meg" – folytatja a légikísérő.

"Állandóan komoly készültségben vagyunk, és utasok ezt nem igazán veszik figyelembe, amikor megkérdezik, hogy van-e "másfajta gin" az ebéd előtti italukhoz. Az ilyen utasok többsége a prémium turistaosztályon található, akik úgy számolnak, hogy a kis upgrade sokkal többet tartalmaz, mint amennyit valójában ad. Technikailag viszont még mindig turistaosztály, nem pedig magánrepülőgép.

Az utazás, mint tudjuk, szélesebb látókört biztosít a világról, egyben alkalmazkodást is igényel. Utóbbi azt jelenti, hogy indulás előtt ajánlott utánanézni a helyi kulturális normáknak, az éttermi etikettnek és a nyelvnek. Az alábbi bosszantó szokásokat pedig mindenképp javasolt ejteni.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

turistaosztály | légiutas-kíésrő | repülés | legidegesítőbb | prmium

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Ez az európai ország lehet az előszezon nagy nyertese

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom