A légitársaságok nem hagyják annyiban, így tiltakoznak a tervezett tilalom ellen

Nemrég írtunk arról, hogy Franciaország betiltana néhány rövid távú járatot, és Brüsszel is hasonlót tervez. Most azonban több európai légitársaság is tiltakozásának adott hangot.

A vállalatok a szabad mozgáshoz való jogra hivatkoznak, a légi közlekedési ágazat pedig attól tart, hogy a tilalom tágabb korlátozásoknak adhat zöld utat Európa-szerte. A légitársaságok a repterekkel együtt új stratégián dolgoznak, hogy megakadályozzák az egyelőre három francia útvonalra vonatkozó, három évre tervezett tilalmat.

„Az EU alapelve biztosítja a nyitott és liberalizált piacot és azt, hogy bármely európai légitársaság szabadon biztosítson szolgáltatást a kontinensen.

Ez pedig alapvetően a mozgás, az emberek és a polgárok szabadságának támogatását szolgálja Európa-szerte”

– mondta egy vezető iparági tisztviselő.

Ugyanakkor az iparág arra is hivatkozik, hogy a tilalom kevesebb útvonalat érint, mint az várható volt, így aztán nem csökkenti eléggé a kibocsátást, vagyis tulajdonképpen semmi értelme.

„Kínos helyzetbe hozzuk az embereket az adatokkal.

Ha minden ötszáz kilométernél rövidebb repülőutat betiltanánk Európában…az kevesebb, mint az európai CO2-kibocsátás négy százaléka lenne, igaz? Talán vannak, akik ezt 80 százaléknak érzékelik. Ez nem megoldás” – mondta Willie Walsh, a légitársaságok globális kereskedelmi szövetségének vezetője.

A betiltandó útvonalak Franciaország légi közlekedésből származó kibocsátásának 0,23 százalékát, a közlekedési szektor összes kibocsátásának 0,04 százalékát, a légi közlekedési szektorban pedig a kibocsátások 0,02 százalékát teszik ki. A francia repülőterek szövetsége panaszt nyújt be a francia államtanácshoz a tilalom miatt.

Nem ez az egyetlen várható, közlekedési eszközökre vonatkozó tilalom Franciaországban.

(Forrás: Scehngen Visa Info, képek: Getty Images)

franciaország | légitársaságok | repülési tilalom | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom