Ha igazán jókat szeretnél enni, ezekbe a városokba utazz!

Bár mindig a helyiek tudják a legjobban, hol érdemes enni, a japán vasúti jegyértékesítő platform, a JR Pass egy igen átfogó kutatást végzett a világ gasztronómiai értelemben legjobb városairól.

A lista felállításához figyelembe vették az ötcsillagos éttermek számát, a Michelin-kalauzban szereplő helyeket, az ételekkel kapcsolatos látnivalókat, a nemzeti ételeket, a globális élelmezésbiztonsági indexet és még a két főre vonatkozó átlagos étkezés árát is.

Mindezek alapján Párizst koronázták meg a gasztronómiai bajnokának.

A francia fővárosban több Michelin-kalauzban szereplő és csillagos étterem található, mint a rangsorban szereplő bármelyik másik városban összesen, büszkén mutat be 12 nemzeti ételt, egy kétszemélyes éttermi étkezés átlagos ára pedig úgy 58,85 font (28 ezer forint).

A második helyen Athén, a harmadikon Tokió végzett, de Ljubljana, Szöul és Reykjavík is bekerült a legjobbak közé.

A JR Pass szerint a világ 15 legjobb gasztronómiai fővárosa a következő:

  • Párizs
  • Athén
  • Tokió
  • Zürich
  • Amszterdam
  • Prága
  • Brüsszel
  • Dublin
  • Madrid
  • Ljubljana
  • London
  • Szöul
  • Koppenhága
  • Reykjavík
  • Riga

A pizzák világa szenvedélyes, ízekben, illatokban és színekben gazdag. Egyfajta művészet, aminek középpontjában a tökéletes tészta áll. Bár az olasz pizzériák örök etalonnak számítanak, Európa minden szegletében találni olyan helyeket, melyek új szintre emelik a pizzasütés tudományát. Az egyik legnagyobb presztízsű szakmai rangsor, az 50 Top Pizza frissen közzétett 2025-ös európai toplistája most ismét zseniális tippeket ad arra, hova érdemes beülni egy nagyszerű olasz ételért.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unplash)

legjobb | helyek | városok | rangsor | gaszronómia | lista

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom