Hivatalos! Ezen a budapesti helyen sütik Európa egyik legjobb pizzáját

Közzétették az 50 Top Pizza 2025-ös európai listáját, amire idén is felkerült Budapest egyik kedvenc helye, a Belli di Mamma.

A pizzák világa szenvedélyes, ízekben, illatokban és színekben gazdag. Egyfajta művészet, aminek középpontjában a tökéletes tészta áll. Bár az olasz pizzériák örök etalonnak számítanak, Európa minden szegletében találni olyan helyeket, melyek új szintre emelik a pizzasütés tudományát. Az egyik legnagyobb presztízsű szakmai rangsor, az 50 Top Pizza frissen közzétett 2025-ös európai toplistája most ismét zseniális tippeket ad arra, hova érdemes beülni egy nagyszerű olasz ételért.

A lista élére a londoni Napoli on the Road került.

Az olasz származású pizzamester, Michele Pascarella által vezetett hely ezzel megőrizte tavalyi első helyét.

A második helyet a madridi Baldoria csípte el, míg a bronzéremért holtverseny alakult ki a barcelonai Sartoria Panatieri és a bécsi Via Toledo között.

A tíz legjobb között Puteaux, Fürth, Amszterdam, Pozsony és Lisszabon egy-egy pizzériája is szerepel. Az ötvenes toplistán pedig egy magyar hely, a Belli di Mamma is megtalálható,

egészen pontosan a 41. helyen.

A budapesti étterem a közösségi oldalán úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy az 50 Top Pizza közé kerültek Európában. Hozzátették, hálásak az elismerésért és rendkívül büszkék a csapatukra.

És hogy hol van mindeközben Olaszország, a pizza szülőhazája? Itália természetesen külön, önálló listát kap, a legjobb olasz pizzériák rangsorát július 15-én, Milánóban hirdetik ki.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

pizza | pizzéria | helyek | budapest | lista | legjobb

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom