Magyar pizza is szerepel Európa legjobbjai között az olaszok szerint

Az olaszok minden évben összeállítják 50 Top Pizza nevű kalauzukat, melyben a világ, Európa és Olaszország legjobb pizzériáit tangsorolják. Az idei európai listán, melyet ezer, Európa-szerte tevékenykedő névtelen „ellenőr" véleménye alapján választottak ki, egy magyar étterem is szerepel.

Az első helyre viszont egy spanyol pizzéria került, a barcelonai Sartoria Panatieri, amelyet Rafa Panatieri és Jorge Sastre vezet egy régi szabóüzlet helyén. A pizzamesterek gondosan válogatott, helyi alapanyagokból dolgoznak, a tésztát 48 órán át kelesztik egy darabbam, majd további 12 órán át kelesztik a nagy masszából kivett kisebb darabokat is.

A kiadványban kifejezetten ajánlják kóstolásra a Sartoria Panatieri aszaltparadicsomos szószos, bazsalikomos, mozzarellás pizzáját.

A dobogón szerepel még a koppenhágai Bæst és a londoni 50 Kalò pizzéria, a nápolyi Kalò oldalhajtása, Magyarországhoz legközelebb pedig a top tízből a negyedik helyen szereplő bécsi pizzéria, a Via Toledo Enopizzeria remekeit kóstolhatjuk meg.

A szélesebb merítésbe, a top ötvenbe már budapesti étterem is bekerült: a Belli Di Mamma a 26. helyen végzett.

Olasz pizzériát ugyanakkor ne keressünk ezen a listán, mert az nincs: a pizza hazájának ugyanis külön kalauzt szenteltek.

Íme, a tízes lista:
  1. Sartoria Panatieri, Barcelona
  2. Bæst, Koppenhága
  3. 50 Kalò, London
  4. Via Toledo Enopizzeria, Bécs
  5. Pizza Zulú, Fürth, Németország
  6. Fratelli Figurato, Madrid
  7. Forza, Helsinki
  8. Napoli on the road, London
  9. Nnea, Amszterdam
  10. La Balmesina, Barcelona

Ha hamisítatlan nápolyi pizzát ennél Budapesten, erre indulj, és itt is találhatsz egy szeletnyi olaszországot.

(Forrás: HVG, CNN, képek: Getty Images, Sartoria Panatieri/Facebook, Belli di Mamma/Facebook)

pizzéria | pizza | legjobb | Európa | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés