Close
Felejthetetlen randit szerveznél? Ne Párizsba vagy Rómába foglalj jegyet, hanem ebbe a városba

Felejthetetlen randit szerveznél? Ne Párizsba vagy Rómába foglalj jegyet, hanem ebbe a városba

Lassan megdől minden, amit eddig a legromantikusabb városokról gondoltunk.

A CIA Landlords biztosítótársaság azt akarta kideríteni, hogy mely városok a legalkalmasabbak egy romantikus randira, ehhez pedig többek között olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az éttermek és bárok száma, az utcák biztonsága, és még a minigolf-lehetőség is felkerült a listára.

Az összesítésből, melyben harmincnyolc OECD-fővárost hasonlítottak össze, Bern, Svájc de facto fővárosa és ötödik legnagyobb városa került ki győztesen, ahol nemcsak a biztonság, de a potenciális randihelyszínek száma is igencsak meggyőző.

A második helyre Reykjavik került, ahol szintén a biztonság volt az egyik döntő tényező, emellett nagyot nyomott a latban a rengeteg bowlingpálya és kabaréklub is. A harmadik helyre Luxemburg futott be, ahol több romantikus éttermet találunk, mint bárhol máshol a világon.

Íme a világ tíz legjobb randivárosa a tanulmány szerint:

1. Bern, Svájc

2. Reykjavík, Izland

3. Luxemburg

4. Prága, Csehország

5. Amszterdam, Hollandia

6. Wellington, Új-Zéland

7. Tallinn, Észtország

8. Ljubljana, Szlovénia

9. Dublin, Írország

10. Canberra, Ausztrália

Reykjavík

Budapest a huszadik helyen végzett, vagyis a lista közepén találjuk. Bogotába viszont csak az igazán vakmerőeknek ajánlják a randiszervezést, akárcsak Mexikóvárosba és a chilei Santiagóba, melyek az összesítésből a legrosszabbul jöttek ki Ankarával, Athénnal és Párizzsal együtt, de a legalsó tizenöt közé került Róma, Lisszabon és Madrid is. A részletes lista itt látható.

Ez a hét romantikus európai város szintén kenterbe veri a szerelmesek legnépszerűbb úti céljait, de a világ legromantikusabb autós útjain is fellángolhatnak az érzések.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash, Getty Images)

toplista | randevú | randi | városok

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram