Close
Ez a hat legmenőbb úti cél SUP-rajongóknak

Ez a hat legmenőbb úti cél SUP-rajongóknak

A stand up paddle boarding, más néven SUP, néhány éve robbant be a vízisportok közé, hogy aztán rövid idő alatt hatalmas rajongótáborra tegyen szert. A sportág előnye, hogy fejleszti az egyensúlyt, javítja a koordinációs képességet, és erősíti a törzset. Összeállításunkban hat tökéletes úti célt mutatunk a SUP szerelmeseinek.

Lisszabon, Portugália

Portugália a paddle boarding paradicsoma, és gyakran emlegetik Európa SUP-fővárosaként is. Lisszabon partvidékének vize kristálytiszta, az éghajlat egész évben ideális.

A látványos tengerpartokon eldugott barlangrendszereket is felfedezhetnek a SUP-osok.

Görögország szigetei

Görögország hatezer szigetével, hatvan tavával és 12 ezer kilométeres tengerpartjával változatos környezetet biztosít a SUP szerelmeseinek.

A görög vizeken való siklás egyedülálló perspektívát kínál például Santorini fehérre meszelt házaira, amely a tengerről nézve még varázslatosabb látványt kínál.

Amszterdam, Hollandia

Amszterdamról mindenki a kerékpárosokra asszociál, holott a város csatornái és az Amstel-folyó páratlan lehetőséget biztosít a SUP-ra is.

Evezés közben ráadásul elmélyülhetünk a város kultúrájában, csodálatos tájaiban, egyedülálló műemlékeiben, akár vezetett túrák keretében is.

Norvégia

Norvégia hihetetlen evezőhelyekkel rendelkezik, mindegyik közül kiemelkedik azonban Lofoten szigete,

ahol festői halászvárosokat csodálhatnak meg a SUP-osok a víz felszínéről.

Érdemes azonban meleg ruházatot csomagolni az útra, az északi sarkvidéken kissé más a SUP-kaland, mint a napsütötte tengerparton.

Spanyolország

Spanyolország tele van látványos helyekkel az evezés szerelmeseinek. Érdemes például egészen a San Sebastianban található Zurriola strandig menni, ahol a tökéletes partszakaszok mellett nyüzsgő éjszakai élet is várja az aktív pihenésre vágyókat.

Ha azonban a nyugalmas vízpart helyett egy kis izgalomra is szükségünk van, irány a hegyekkel és erdőkkel körülölelt, varázslatos Mundaka, ahol Európa legjobb hullámai várják a haladó SUP-osokat.

Bledi-tó, Szlovénia

A fenséges Bledi-tó egyedülállóan békés SUP-ozásra hív, ráadásul a hullámok szelése közben a tó közepén álló kis szigeten is megpihenhetünk, így kicselezhetjük azokat a turistákat is, akik csónakokba szállva kívánnak eljutni a varázslatos kis templomhoz, hogy a babona szerinti örök szerelmet elnyerhessék.

Nem kell a világ végéig menni ahhoz, hogy fantasztikus szörfparadicsomokban szeljük a hullámokat. Európában is számos olyan partszakasz található, amelyek tökéletesek a kezdő, a középhaladó és a haladó szörfösök számára is. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

utazás | úti célok | legjobb | tenger | lista

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram