Hivatalosan is ebben a városban kapni a legjobb ételeket

A dán nyitott szendvicsektől kezdve a török köftétől át az izlandi rohasztott cápáig és a spanyol paelláig az európai ételek minden formában, méretben és ízben megtalálhatók. De csak egyetlen európai város mondhatja el magáról hivatalosan, hogy a világ legjobb helye – gasztronómiailag.

A TimeOut magazin több ezer helybélit kérdezett meg a városukban elérhető étkezési opciókkal kapcsolatban, hogy aztán elkészítse a legjobb éttermekkel büszkélkedő városok vadonatúj rangsorát.

Ebben pedig Nápoly bizonyult a legjobbnak a minőségét és a megfizethetőségét tekintve.

Köztudottan az olasz kultúra egyik alapelemének számít a gasztronómia, Olaszország pedig leginkább a pizzájáról híres, melynél aligha van jobb a Nápolyban sütött szupervékony margheritánál.

"A nápolyi konyha a sokszínűséget, az egyszerűséget, valamint a föld, a tenger és a történelem házasságát ünnepli" – mondja Gabriela Proietti író és amúgy nápolyi lakos. „Ez a gazdag étkezési kultúra mindenhol megtalálható a városban, kerüljön a tányérra mondjuk pasta alla genovese vagy nápolyi ragù, netán ricottával töltött sfogliatella". Az energikus Quartieri Spagnoli negyed mostanában az ételek terén a legfelkapottabb hely.

Némi meglepetésre a dél-afrikai Johannesburg végzett másodikként, a harmadik a perui Lima lett, a negyedik Ho Si Minh, az ötödik Peking, aztán Bangkok, Kuala Lumpur, Mumbai, Dubaj és Portland következik.

No, de nem Nápoly volt az egyetlen európai város, amely bekerült a legjobbak közé: Liverpool a tizenegyedik helyen zárt, köszönhetően a városból származó izgalmas új séfeknek, Sevilla pedig tizenharmadik lett – Anna Kaminski helyi író szerint a város éttermi szcénája „évek óta a legizgalmasabbak közé tartozik Spanyolországban”. Porto, Lyon és Koppenhága is feltűnik a top húszban.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

ételek | lista | városok | gasztonómia | legjobb

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom