Hivatalosan is ebben a városban kapni a legjobb ételeket

A dán nyitott szendvicsektől kezdve a török köftétől át az izlandi rohasztott cápáig és a spanyol paelláig az európai ételek minden formában, méretben és ízben megtalálhatók. De csak egyetlen európai város mondhatja el magáról hivatalosan, hogy a világ legjobb helye – gasztronómiailag.

A TimeOut magazin több ezer helybélit kérdezett meg a városukban elérhető étkezési opciókkal kapcsolatban, hogy aztán elkészítse a legjobb éttermekkel büszkélkedő városok vadonatúj rangsorát.

Ebben pedig Nápoly bizonyult a legjobbnak a minőségét és a megfizethetőségét tekintve.

Köztudottan az olasz kultúra egyik alapelemének számít a gasztronómia, Olaszország pedig leginkább a pizzájáról híres, melynél aligha van jobb a Nápolyban sütött szupervékony margheritánál.

"A nápolyi konyha a sokszínűséget, az egyszerűséget, valamint a föld, a tenger és a történelem házasságát ünnepli" – mondja Gabriela Proietti író és amúgy nápolyi lakos. „Ez a gazdag étkezési kultúra mindenhol megtalálható a városban, kerüljön a tányérra mondjuk pasta alla genovese vagy nápolyi ragù, netán ricottával töltött sfogliatella". Az energikus Quartieri Spagnoli negyed mostanában az ételek terén a legfelkapottabb hely.

Némi meglepetésre a dél-afrikai Johannesburg végzett másodikként, a harmadik a perui Lima lett, a negyedik Ho Si Minh, az ötödik Peking, aztán Bangkok, Kuala Lumpur, Mumbai, Dubaj és Portland következik.

No, de nem Nápoly volt az egyetlen európai város, amely bekerült a legjobbak közé: Liverpool a tizenegyedik helyen zárt, köszönhetően a városból származó izgalmas új séfeknek, Sevilla pedig tizenharmadik lett – Anna Kaminski helyi író szerint a város éttermi szcénája „évek óta a legizgalmasabbak közé tartozik Spanyolországban”. Porto, Lyon és Koppenhága is feltűnik a top húszban.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

gasztonómia | legjobb | világ | rangsor | lista

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom