Ha ő mondja!
Mi is megírtuk, hogy a londoni Chiswickben található Napoli on the Road pizzériát választották meg Európa legjobbjának a World 50 Top Pizza Awardson (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a listán nem szerepelnek olasz helyek, azokat majd külön díjazzák).
A pizzériák Michelin-díjának nevezett, évente megrendezett eseményen a világ legjobb pizzériáit és pizzaséfjeit ismerik el. A döntési folyamat "nagyon titokzatos", de sokat számítanak a pizzakritikusok névtelen étteremlátogatásai és az ott szerzett tapasztalataik.
A legjobb pizzéria tulajdonosa Michele Pascarella, egy Londonban élő kiváló pizzaséf. A Nápoly melletti Casertában született és már tizenegy éves korában pizzasütéssel foglalkozott. Felnőtté válását követően az Egyesült Királyságba költözött, ahol megalapította a Napoli on the Roadot, amely – ahogyan a neve is mutatja –, food truckként kezdte pályafutását.
Mivel már többféle szakmai díjjal is büszkélkedhet, Michele Pascarella pontosan tudja, hogyan kellene a pizzát úgymond helyesen enni.
"Szerintem van néhány gyakori hiba, például nem egyszer túl sok feltétet pakolnak rá az emberek, ami megnehezíti az alap élvezhetőségét. Aztán a kés és villa használata helyett inkább kézzel kellene enni, illetve rendre megesik, hogy nem a megfelelő itallal párosítják – így lemaradnak a teljes étkezési élményről" – mondja.
Bár nem fejtette ki a tökéletes italpárosítást, de a sörrel, a borral és a szódával biztosan nem lövünk mellé.
2023-ban az Olaszország legjobb pizzériája cím holtversenyben dőlt el egy nápolyi és egy casertai hely között. A fődíj mellett a nápolyi pizzéria a legjobb kiszolgálásért járó díjat is elhozta, a casertai étterem pedig fenntarthatósági elismerést kapott.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
helyes | séf | olasz | étkezés | fogyasztás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!