Így kellene helyesen enni a pizzát a világ legjobb pizzaséfje szerint

Ha ő mondja!

Mi is megírtuk, hogy a londoni Chiswickben található Napoli on the Road pizzériát választották meg Európa legjobbjának a World 50 Top Pizza Awardson (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a listán nem szerepelnek olasz helyek, azokat majd külön díjazzák).

A pizzériák Michelin-díjának nevezett, évente megrendezett eseményen a világ legjobb pizzériáit és pizzaséfjeit ismerik el. A döntési folyamat "nagyon titokzatos", de sokat számítanak a pizzakritikusok névtelen étteremlátogatásai és az ott szerzett tapasztalataik.

A legjobb pizzéria tulajdonosa Michele Pascarella, egy Londonban élő kiváló pizzaséf. A Nápoly melletti Casertában született és már tizenegy éves korában pizzasütéssel foglalkozott.  Felnőtté válását követően az Egyesült Királyságba költözött, ahol megalapította a Napoli on the Roadot, amely – ahogyan a neve is mutatja –, food truckként kezdte pályafutását.

Mivel már többféle szakmai díjjal is büszkélkedhet, Michele Pascarella pontosan tudja, hogyan kellene a pizzát úgymond helyesen enni.

"Szerintem van néhány gyakori hiba, például nem egyszer túl sok feltétet pakolnak rá az emberek, ami megnehezíti az alap élvezhetőségét. Aztán a kés és villa használata helyett inkább kézzel kellene enni, illetve rendre megesik, hogy nem a megfelelő itallal párosítják – így lemaradnak a teljes étkezési élményről" – mondja.

Bár nem fejtette ki a tökéletes italpárosítást, de a sörrel, a borral és a szódával biztosan nem lövünk mellé.

2023-ban az Olaszország legjobb pizzériája cím holtversenyben dőlt el egy nápolyi és egy casertai hely között. A fődíj mellett a nápolyi pizzéria a legjobb kiszolgálásért járó díjat is elhozta, a casertai étterem pedig fenntarthatósági elismerést kapott.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

legjobb | tipp | helyes | pizza | olasz

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom