Ennél az utcánál egész Európában nem találunk menőbbet

A Time Out idén is megalkotta a világ legmenőbb utcáinak rangsorát a világ legjobb városainak mindennapi életében jártas, helyi szakértők segítségével, akiknek meg is kellett indokolniuk, miért éppen az adott utcát választották kedcencüknek.

Európából a lisszaboni bulinegyeden, a Cais do Sodré-n keresztül húzódó Rua da Boavista végzett a legelőkelőbb helyen, ami a globális lista hetedik helyét jelenti. Vera Moura, a Time Out lisszaboni szerkesztője a hely gasztronómiai és vásárlási lehetőségeit emeli ki vonzerőként.

Mint írja, kevés olyan városrész található Lisszabonban, amely annyi különféle életet élt, mint a Cais do Sodré. A városrész rég túlnőtt az éjszakai élet örökségén, és a vásárlás, a családi villásreggelik és baráti vacsorák kedvelt színtere lett'. A helyi Time Out-piac mellett található Rua da Boavista kiválóan reprezentálja a környék életének új fejezetét: olyan központi útvonal, amely folyamatosan újabb és újabb szórakozási lehetőségeket kínál.

Vera szerint érdemes egy pillantást vetnünk a +351 minimalista portugál ruhabolt kínálatára, ennünk egyet a Cav 86-ban, a Plantóban vagy a Tricky's-ben, és azt ajánlja, ne hagyjuk ki a Boavista Social Club natúr borát sem.

A világ legmenőbb utcája az idán a melbourne-i High Street lett, amelyet a második helyen a hongkongi Hollywood Road, a harmadikon pedig az austini East Eleventh követ.

Hollywood Road

Európából a barcelonai Consell de Cent került még be a top tízbe a tizedik helyen. A harmincas listán a kontinensről szerepel még a berlini Oranienstrasse a tizenkettedik, a portói Rua Sá de Noronha a tizenhatodik, a londoni Gerrard Street a tizenhetedik, a madridi Conde Duque Street a tizennyolcadik, a párizsi Rue de Belleville a huszadik, a dublini Camden Street a huszonkettedik, és az athéni Troon Street a huszonnyolcadik helyen.

Camden Street

Így alakul a top tízes lista:

  1. High Street, Melbourne
  2. Hollywood Road, Hongkong
  3. East Eleventh, Austin
  4. Guatemala Street, Buenos Aires
  5. Commerical Drive, Vancouver
  6. Jalan Petaling, Kuala Lumpur
  7. Rua da Boavista, Lisszabon
  8. Arnaldo Quintela, Rio de Janeiro
  9. Chazawa-dori, Tokió
  10. Consell de Cent, Barcelona

(Forrás: TimeOut, TimeOut, képek: Getty Images, +351)

vásárlóutca | utca | bevásárlóutca | gasztro | utcák

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom