Ez a tíz legjobb európai város azoknak, akik külföldön kezdenének új életet

Az Európai Bizottság nemrég tanulmányt készített az egyes európai városokban tapasztalható életminőségről.

A jelentés pedig azt is megvizsgálta, hogy mely városokban várják a legjobb körülmények a külföldről odaköltözőket. Az első helyen Cardiff végzett, amely a lakosok kilencvenöt százaléka szerint kiváló hely nemcsak a bevándorlóknak, hanem az időseknek, a kisgyermekes családoknak és az LGBTIQ-közösség tagjainak is. A második helyet Lisszabon szerezte meg.

Cardiff

A jelentésből az is kiderült, hogy nem elsősorban a fővárosokban a legjobb az élet külföldiként. Míg a nagyvárosokban a lakosság tizenöt százaléka külföldi, a kisebb városokban ez tíz százalék, a vidéki területeken pedig hat.

A harmadik helyen szintén egy portugál várost találunk, Bragát, mely a legjobb életminőségű városok listáján is szerepel, az utána következő Groningenhez hasonlóan.

Braga

A spanyol és a portugál városok egyébként általában jól szerepeltek, a lakosok legalább nyolcvannégy százaléka úgy vélte, hogy városuk jó hely a bevándorlók számára. Az északi városok szintén az átlagosnál jobbnak, míg a keletiek kicsit rosszabbnak bizonyultak a külföldi betelepülők szempontjából.

Néhány helyen egyes városok kiemelkedtek az országos átlagból, Horvátországban például Zágráb. Ugyanez a helyzet Lengyelországban Gdańskkal, Szlovákiában Pozsonnyal, Törökországban pedig Antalyával.

Gdansk

Párizs esetében ugyanakkor a helyzet pont fordított, a francia fővárost kevésbé jó helynek tartják, mint az országot általában. Ugyanez igaz Rómára, Ljubljanára, Brüsszelre és Szkopjére.

A tízes lista így alakult:

  1. Cardiff
  2. Lisszabon
  3. Braga
  4. Groningen
  5. Gdansk
  6. Barcelona
  7. Tyneside agglomeráció (Nagy-Britannia)
  8. Hamburg
  9. Helsinki
  10. Glasgow

Ez a lista és ez a weboldal szintén segíthet azoknak, akik külföldi költözést fontolgatnak, ezek a városok pedig azok, amelyek az országelhagyók legmerészebb álmaiban szerepelnek.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

külföldre | városok | Braga | legjobb | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Utakat, síközpontokat, látványosságokat zártak le hóvihar miatt Kaliforniában és Nevadában

Elképesztő az érdeklődés a Párizsba tartó repülőjegyek iránt ebben a három hétben

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom