Close
Idén nyáron ebbe a városba igyekszik a világ

Idén nyáron ebbe a városba igyekszik a világ

A ForwardKeys utazási elemző cég több mint egymilliárd járatkeresési adat alapján feltárta, hogy melyik lesz az idei nyár legnépszerűbb városa július 1. és augusztus 31. között.

A lista élén pedig Bangkok áll, messze megelőzve a második legtöbbet keresett úti célt, Párizst. Míg a thaiföldi főváros száz pontot kapott, Párizs 73-at, majd London (72) következik.

Így alakul az első húsz helyezett listája:

 1. Bangkok (100)
 2. Párizs (73)
 3. London (72)
 4. Denpasar (69)
 5. Barcelona (68)
 6. New York (61)
 7. Lisszabon (54)
 8. Isztambul (52)
 9. Madrid (52)
 10. Athén (51)
 11. Palma de Mallorca (48)
 12. Szingapúr (46)
 13. Tokió (45)
 14. Kuala Lumpur (45)
 15. Amszterdam (44)
 16. Koppenhága (42)
 17. Los Angeles (42)
 18. Róma (39)
 19. Manila (34)
 20. Frankfurt (34)
Denpasar

Az első százba belefért még többek között Antalya, Berlin, Cancún, Kairó, Delhi, Dubaj, Dublin, Ho Si Minh-város, Malaga, Marrákes, Miami, Milánó, Punta Cana, San Francisco, Szöul, Tel Aviv, Varsó, Valetta és Bécs.

Bangkok egyébként tavalyhoz képest három helyet javított, és letaszította Párizst az első helyről, míg London tartja a pozícióját.

Bali fővárosa, Denpasar hat helyet javított, míg Athén a tizenegyedik helyről lépett be az első tízbe. New York két hellyel végzett előrébb, Tokió pedig ötvenhárommal, de a távol-keleti úti célok jellemzően feljebb kerültek a listán a Covid-korlátozások enyhítése miatt.

Nemrég nagyon hasonló eredményekre jutott a Google is, az idei nyár legzsúfoltabb városa pedig valószínűleg a magyarok egyik kedvenc úti célja lesz.

(Forrás: Forward Keys, képek: Unsplash)

úti cél | nyár | legnépszerűbb | 2023 | városok

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram