Close
Ebbe a városba vágynak a leginkább a huszonévesek

Ebbe a városba vágynak a leginkább a huszonévesek

Lassan felnő a ’90-es évek végén 2000-es évek elején született Z generáció, melynek prioritásai között úgy tűnik, az utazás előkelő helyet foglal el.

A Condor ferries adatai rávilágítanak, hogy a Z generáció 65 százaléka szerint az utazás és a világlátás a pénzköltés legjobb módja, a Hotelmize adatai alapján pedig kilencven százalékuk véli úgy, hogy a nemzetközi utazási döntéseiket befolyásolja a közösségi média. Az érintett korosztály több mint fele tervez nemzetközi utazást ebben az évben, az Airport Parking Reservations pedig összeállította, melyek a legkedveltebb és legjobban ajánlható úti célok a huszonéves korosztály körében.

Ehhez az Euromonitor által listázott legnépszerűbb városi úti célokat vették alapul, és olyan tényezőket vizsgáltak bennük, mint a látnivalók és az éttermek száma, a biztonság és a közösségimédia-jelenlét. Megnézték a Numbeón látható biztonsági besorolást, az Instagram-hashtageket, a TikTok-nézettséget, a hostelek számát és átlagárát a Kayak és a Booking.com adatai alapján, a látnivalókat, éttermeket és túrákat a Tripadvisor szerint, emellett a Google keresési adatok is helyet kaptak.

A versenyből ezek alapján London került ki győztesen 7,79 ponttal a tízből, mint a legtöbb Instagram-hashtag tulajdonosa.

A várost 158 millióan jelölték meg itt és több mint 42 milliárdan nézték meg a TikTokon a hozzá kapcsolódó videókat, emellett több mint 200 ezerszer kerestek rá a Google-ben. Barcelona 7,26 pontot kapott a meggyőző biztonsági besorolás, a sok étterem, látnivaló és túralehetőség miatt. Dubaj pedig 7,10-et, mint a legnépszerűbb tiktokos úti cél 92 milliárd megtekintéssel. A húszas listában Budapest is szerepel a 12. helyen.

Íme, a húszas lista:

  1. London
  2. Barcelona
  3. Dubaj
  4. Párizs
  5. Amszterdam
  6. Prága
  7. Berlin
  8. Róma
  9. Milánó
  10. Bangkok

11. Isztambul
12. Budapest
13. Sydney
14. Madrid
15. Tokió
16. Szingapúr
17. Bécs
18. Edinburgh
19. Dublin
20. Frankfurt

Ebből a kutatásból az is kiderül, mik a különbségek és a hasonlóságok a boomerek, az X valamint a milleneumi generáció tagjai között az utazási szokásaikat illetően, miközben az utóbbiak nemet mondanak a szállodai szobafoglalásra és helyette új, izgalmas és egyben költséghatékony lehetőségeket keresnek.

(Forrás: Airport Parking Reservations, képek: Getty Images)

legnépszerűbb | úti célok | z generáció

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram