Close
Ezekben az európai országokban lehet a legolcsóbb az élet jövőre

Ezekben az európai országokban lehet a legolcsóbb az élet jövőre

A Schengen Visa Info összegyűjtötte, hol a leggazdaságosabb az élet Európán belül, íme, a lista.

Románia

Európa  egyik legolcsóbb megélhetési költségeivel Románia népszerű úti cél az expatok körében. Egy személy a becslések szerint havi 499 dollárból (198 ezer forintból) tud boldogulni bérleti díj nélkül, ami Bukarest központjában két-háromszáz dollárba, a fővároson kívül százötven-kétszáz dollárba (nyolcvan-százhúszezer forintba) kerül, míg garzont állatólag már hetvenöt dollárért (harmincezer forintért) is lehet kapni.

Aki lakást venne, annak Bukarest központjában 1843 dollárt (731 ezer forintot) kell félretennie négyzetméterenként, míg a külsőbb kerületekben már 1300 dolláros (616 ezer forintos) négyzetméterárakkal is találkozhatunk. A rezsiköltség havonta 115 dollárra (46 ezer forintra) jön ki, a közlekedési bérletért pedig tizennyolc dollárt (hétezer forintot) kell fizetni, míg a minimálbér 472 dollár (187 ezer forint). A legolcsóbb városok Temesvár, Kolozsvár, Konstanca.

Bukarest

Bulgária

A megélhetési költségek itt körülbelül havi 506 dollárra (201 ezer forintra) rúgnak, míg lakást bérelni Szófiában háromszázötven-ötszáz dollárért (140-200 ezer forintért) lehet, azon kívül százhetvenöt-kétszázért (hetven-nyolcvanezer forintért). Szófia központjában 576 dollár (228 ezer forint) egy négyzetméter, azon kívül pedig 486 dollár (193 ezer forint). A rezsiköltség havonta 109 dollárt (43 ezer forintot) tesz ki, a közlekedési bérlet 27 dollárba (11 ezer forintba) kerül, míg a minimálbér 372 dollár (148 ezer forint).

A legolcsóbb városok Veliko Tarnovo, Plovdiv és Várna.

Plovdiv

Albánia

A megélhetés itt havonta körülbelül 420 dollárba (167 ezer forintba) kerül, míg lakást bérelni a napsütéses Tiranában négyszáz dollárért (159 ezer forintért), azon kívül pedig százötven-kétszázötven dollárért (hatvan-százezer forintért) lehet. Tirana központjában 1498 dolláros (594 ezer forintos) áron alakulnak a négyzetméterek, a külsőbb kerületekben pedig 573 dollárt (227 ezer forintot) kérnek értük. A rezsi havonta már nyolcvan dollárból (32 ezer forintból) kijön, míg a közlekedési bérlet tizenegy dollár (4362 forint), a minimálbér pedig 281 dollár (112 ezer forint). A legolcsóbb városok közt ott találjuk fővárost, valamint Durrëst, Sarandát és Vlorát.

Tirana

Csehország

Csehországban havi körülbelül 627 dollárból (250 ezer forintból) lehet megélni, míg a bérleti díj Prágában háromszázötven-nyolcszáz dollár (140-317 ezer forint), azon kívül kétszázötven dollár (százezer forint).

A főváros központjában 7578 dollárt (körülbelül hárommillió forintot) kérnek egy négyzetméterért, a külsőbb kerületekben pedig 4917 dolláros (1 millió 950 ezer forintos) árra lehet számítani. A rezsiköltségek 271 dollárt (108 ezer forintot) tesznek ki, a bérlet huszonhárom dollár (kilencezer forint), a minimálbér pedig 672 dollár (267 ezer forint). Az ország legolcsóbb városai Brno, Plzen, Ostrava és Olomouc.

Plzen

Lengyelország

A lengyeleknél havonta 525 dollárra (208 ezer forintra) van szükségünk a megélhetéshez, a lakásbérletért pedig Varsóban négyszáz-hétszáz dollárt (160-278 ezer forintot), azon kívül kétszáz dollárt (nyolcvanezer forintot) kell fizetnünk. A főváros központjában 2782 dolláros (1 millió 100 ezer forintos) négyzetméterárakkal találkozunk, a külsőbb kerületekben viszont már 1045 dolláros (415 ezer forintos) négyzetméteráron is találunk lakásokat. A rezsire hetven-száz dollárt (28-40 ezer forintot) kell szánnunk, a bérlet huszonnégy dollár (9500 forint), a minimálbér pedig 655 dollár (260 ezer forint). Az ország legolcsóbb városai Katowice, Bialystok és Rzeszow.

Katowice

Szlovénia

Délnyugati szomszédainknál havonta körülbelül 679 dollárból (270 ezer forintból) tudunk megélni, míg a lakásbérletek Ljubljanában ötszáz dollárba (kétszázezer forintba), azon kívül kétszázötven-háromszáz dollárba (100-120 ezer forintba) kerülnek. A városközpontban a négyzetméterárak 3275 dollárra (1 millió 230 ezer forintra) rúgnak, a külsőbb kerületekben pedig  2385 dollárért (946 ezer forintért) mérik őket.

A rezsi már 41  dollárból (16 ezer forintból) kijöhet, a bérlet harmincegy dollár (13 ezer forint), a minimálbér pedig 1100 dollár (436 ezer forint).

Az ország legolcsóbb városai Muraszombat (Murska Sobota), Krško, Velenje, ami ráadásul idén nem akármilyen díjat kapott, és Maribor.

Kiderült az is, hogy melyik európai városban lehet a legolcsóbban eltölteni egy hétvégét, és az, hogy mennyibe kerülnek a szállások és az éttermek Európa legolcsóbb úti céljain.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

 

megélhetési | költségek | legolcsóbb

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram