Ezek az európai városok meleg szívvel várnak egy low budget vakációra

Mutatjuk, merre indulj, ha éppen nem vagy nagyon eleresztve, és ha kevésbé ismert és zsúfolt úti célokat szeretnél felfedezni.

A Timeout magazin a helyi Airbnb-k és egy korsó sör árát összehasonlítva gyűjtötte össze Európa legolcsóbb városait, ahová akkor is elutazhatunk, ha nem akarjuk kiköltekezni magunkat vagy elkerülnénk a tömeget.

Belgrád, Szerbia

A szocialista építményekbe ékelődő füstös kocsmák és koncerthelyszínek, az egykor kihalt Savamala környéke, amely ma virágzó kulturális színtérnek ad otthont vagy az Ada Ciganlija szigete a Száván – többek között ezek jellemzik a szerb főváros vibráló mindennapjait.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 39 font (17 565 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 1,53 font (690 forint)

Argosz, Görögország

A világ egyik legrégebb óta lakott városában mindent megtalálunk, amit Görögországban szeretünk: a napfényes mediterrán időjárást és a régészeti szépségeket, melyek kívül esnek a legnépszerűbb turistaútvonalakon: az ókori színház romjait, a történelem előtti várat és a Kr.e. 6. századi római agorát.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 38 font (17 115 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 3,66 font (1650 forint)

Bukarest, Románia

A Timeout magazin Bukarestből az éjszakai életet, a skybárokat és a finom és kiadós tradicionális ételeket emeli ki. Ajánlják a legendás Caru’ cu Bere éttermet és a sült sertéshúst savanyú káposztával.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 45 font (20 270 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 1,48 font (667 forint)

Szófia, Bulgária

A hegyekkel övezett város kupolás templomai, aprólékosan díszített mecsetei és szovjet szobrai valamint nagy galériái garantált Insta-sikert ígérnek.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 46 font (20 720 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 1,37 font (620 forint)

Zágráb, Horvátország

A várost a nagy sétákra tervezték, de pihenésképpen felpattanhatunk a siklóra, ahonnan verhetetlen kilátás nyílik a környékre, vagy elücsöröghetünk valamelyik bájos kávézó teraszán.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 51 font (22 970 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 1,82 font (820 forint)

Riga, Lettország

Rigában csodálatos szecessziós városképet, és pezsgő kreatív szcénát találunk

a modern Putti galériával és a Rīgas Birža művészeti múzeummal, az óváros bárjai pedig baráti árakkal várnak.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 49 font (22 075 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 2,76 font (1245 forint)

Marsalforn, Málta

A hangulatos halászfalu idilli helyszín a csendes pihenésre vágyóknak.

Az éttermekben friss halat kínálnak, és nagyszerű kilátás nyílik az óceánra. Egy jó könyvvel és egy napszemüveggel a teraszon ülve élvezhetjük a tengeri szellőt.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 57 font (25 670 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 2,09 font (940 forint)

Kaunas, Litvánia

Kaunas idén Európa egyik kulturális fővárosa lesz, melyet nem kevesebb, mint ezer rendezvénnyel ünnepelnek, emellett olyan izgalmas kiállítóhelyek várnak minket egész évben, mint például a Mykolas Žilinskas Művészeti Galéria vagy a kissé bizarrabb Ördög Múzeum.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 58 font (26 120 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 2,90 font (1310 forint)

Krakkó, Lengyelország

A többek közötti a nyári dzsesszfesztiválnak és a Krakkói Filmfesztiválnak is otthont adó várost a középkori történelmi helyszínei miatt is érdemes meglátogatni.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 59 font (26 580 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 2,15 font (970 forint)

Český Krumlov, Csehország

A Prágához hasonló, labirintusszerű barokk utcák a központban található hatalmas kastélyegyütteshez vezetnek, emellett számos, hangulatos kávézó és hagyományos ételeket kínáló, élőzenés étterem várja a látogatókat.

Egy egyhálószobás Airbnb átlagos ára: 76 font (34 230 forint)
Egy korsó sör átlagos ára: 1,44 font (650 forint)

Korábban azt is megtudtuk, melyik tengerparton nyaralhatunk idén a legolcsóbban, és hogyan juthatunk el gazdaságosan Amerikába.

(Forrás: TimeOut, Getty Images, Unsplash, Wikimédia Commons)

 

 

 

 

 

olcsó | sör | európai | citybreak | város

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom