Close
Ezek a világ legrosszabb turistacsapdái

Ezek a világ legrosszabb turistacsapdái

Bárkivel megeshet, hogy csalódik egy legendás turistalátványosságban, akár a hosszú sorok vagy a durva árak miatt, akár azért, mert a hely nem olyan, mint amilyennek elképzelte.

A ParkSleepFly repülőtéri parkolási cég a hasonló élmények mentén végzett egy kis kutatást, és összeállította a világ legrosszabb ár-érték arányú látnivalóinak rangsorát. Összesen harminc népszerű látványosságot vetett össze a jegyárak és az alapján, hogy az adott helyszín mennyi rossz vagy egyenesen szörnyű értékelést kapott.

Ez alapján

a leglesújtóbb vélemény birtokosa a New York-i Empire State Building

lett a hosszú sorban állás, a kimerítő lépcsőzés és a magas árak miatt. Utána a londoni Buckingham-palota következik, ahol szintén a borsos (harminc fontos, 13 550 forintos) belépő döntött, vele holtversenyben áll Stonehenge és a New York-i Guggenheim Múzeum, mindkét hely elképesztően nagy számú negatív kritikát kapott.

De a kutatás nemcsak rossz véleményekből állt, hanem megkereste a világ legjobb ár-érték arányú látványosságait is. Eszerint

a kínai nagy falat mindenképpen megéri megnézni,

mert olcsó, és a legkevesebb negatív értékelést kapta a listán. Ezt követi a Tádzs Mahal és a Tiltott Város – mindkettő kivételesen alacsony jegyárakkal és nagyon kevés negatív kritikával büszkélkedhet.

A világ tíz legrosszabb ár-érték arányú látnivalója

1. Empire State Building
2. Buckingham-palota, Stonehenge, Guggenheim Múzeum, New York
5. London Eye
6. Museum of Modern Art, New York
7. Versailles-i palota
8. Petra
9. Vatikáni Múzeumok
10. Edinburgh-i kastély

A világ legjobb ár-érték arányú látnivalói

1. Kínai nagy fal
2. Tádzs Mahal
3. Tiltott város, Peking
4. A prágai vár,Eiffel-torony
6. Grand Canyon
7. Victoria Peak, Hong Kong, Colosseum
9. Akropolisz
10. Louvre

Itt is olyan bakancslistás helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek nem biztos, hogy életünk látnivalói lesznek, itt pedig a legküzdelmesebben elérhető látnivalókat sorakoztatjuk fel.

(Forrás:  TimeOut, képek: Unsplash, Getty Images)

turistacsapda | túlértékelt | látnivalók | ár-érték arány

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram