Close
Idén mindenki erre a nagyvárosi kilátóhelyre akart eljutni

Idén mindenki erre a nagyvárosi kilátóhelyre akart eljutni

A Google minden évben több, különféle témakörben listázza a leggyakrabban keresett kulcsszavakat.

Idén a legnépszerűbb kilátópontokat is megismerhetjük, amelyek között a londoni Fenchurch Street 20. szám alatt, a Walkie-Talkie-nak nevezett felhőkarcoló 43. emeletén található Sky Gardenre voltak a legtöbben kíváncsiak.

A látványosság a város legmagasabb kertjeként hirdeti magát, ahol egzotikus növények között sétálhatunk vagy költhetünk el egy vacsorát, miközben a lélegzetelállító panormámában gyönyörködünk.

A második helyre a sevillai Metropol Parasol néven is ismert Setas de Sevilla (vagyis sevillai gombák) elnevezésű geometrikus építmény került, amely gombák hálózatára hasonlít. A gigantikus napernyő mintegy 30 méter magasan borul az utca fölé, a tetején pedig egy sétány található, ahonnan a legszebb kilátás nyílik Sevillára, különösen alkonyatkor.

A dobogó harmadik fokán Bali egyik legjelentősebb nevezetességét, a Tanah Lot-templomot találjuk, amelyet jellegzetes tengerparti hangulat jellemez, és szintén naplementekor a legszebb. A hindu szentély egy sziklapárkány tetejére épült, amelynek alját hullámok nyaldossák.

Így fest a tízes lista a további helyezettekkel:

  1. Sky Garden, London, Egyesült Királyság
  2. Setas de Sevilla, Sevilla, Spanyolország
  3. Tanah Lot, Bali, Indonézia
  4. HeHa Ocean View, Yogyakarta, Indonézia
  5. Ponta da Piedade, Lagos, Portugália
  6. Oshino Hakkai, Oshino, Japán
  7. Belvedere del Gianicolo, Róma, Olaszország
  8. Petrin kilátó, Prága, Csehország
  9. Miradouro de Santa Luzia, Lisszabon, Portugália
  10. Wuling, Nantou, Tajvan

Ezért a pazar üvegpadlós kilátóért érdemes lesz átugrani a szomszédba, de ez az öt elképesztő rooftop bár sem utolsó a panoráma szempontjából.

(Forrás: Google Trends, Hindustan Times, képek: Getty Images) 

Tanah Lot | bali | panoráma | trend | google

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram