Close
Ezeknek az országoknak egyetlen légitársasága sem léphet be az Unió területére

Ezeknek az országoknak egyetlen légitársasága sem léphet be az Unió területére

Az Európai Unió évente többször frissülő listát vezet azokról a légitársaságokról, amelyeket túlságosan veszélyesnek ítél ahhoz, hogy az EU-n belül működjenek.

Előfordul, hogy egy-egy ország összes légitársasága felkerül a listára a biztonsági jogszabályokkal és protokollokkal kapcsolatos aggályok illetve a repülésbiztonsági incidensek sorozata miatt. Legutóbb Nepálban történt halálos repülőszerencsétlenség, amelyben 72 ember meghalt. Az országban nem ritkán a légibalesetek, így fel is került a veszélyességi listára.

Bár azt gondolhatjuk, a repülés kockázatos, sokszor elhangzik, hogy valójában sokkal biztonságosabb, mint autóval utazni.

2022-ben összesen hat halálos repülőbaleset történt, vagyis 4.17 millió járatból átlagosan egyet ért szerencsétlenség.

Mint Simon Calder, az Independent utazási szakértője mondja, „az arány 2015 óta minden évben egy a négy- vagy ötmillióhoz, 2017-ben alacsonyabb, 2018-ban pedig magasabb volt“.

Ezekből az országokból egyetlen légitársaság sem léphet be az Unió területére:

Afganisztán
Angola
Örményország
Kongói Köztársaság (Kongó-Brazzaville)
Kongói Demokratikus Köztársaság
Dzsibuti
Egyenlítői-Guinea
Eritrea
Kirgizisztán
Libéria
Líbia
Nepál
São Tomé és Principe
Sierra Leone
Szudán

Ha azok közé tartozol, akik nemcsak az említett országok repülőin nem éreznék biztonságban magukat, érdemes elolvasnod egy pilóta tanácsait, és ezt a néhány hasznos tippet, mely segít legyőzni a szorongást.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

repülőgép | legveszélyesebb | országok | repülő | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram