Ezeknek az országoknak egyetlen légitársasága sem léphet be az Unió területére

Az Európai Unió évente többször frissülő listát vezet azokról a légitársaságokról, amelyeket túlságosan veszélyesnek ítél ahhoz, hogy az EU-n belül működjenek.

Előfordul, hogy egy-egy ország összes légitársasága felkerül a listára a biztonsági jogszabályokkal és protokollokkal kapcsolatos aggályok illetve a repülésbiztonsági incidensek sorozata miatt. Legutóbb Nepálban történt halálos repülőszerencsétlenség, amelyben 72 ember meghalt. Az országban nem ritkán a légibalesetek, így fel is került a veszélyességi listára.

Bár azt gondolhatjuk, a repülés kockázatos, sokszor elhangzik, hogy valójában sokkal biztonságosabb, mint autóval utazni.

2022-ben összesen hat halálos repülőbaleset történt, vagyis 4.17 millió járatból átlagosan egyet ért szerencsétlenség.

Mint Simon Calder, az Independent utazási szakértője mondja, „az arány 2015 óta minden évben egy a négy- vagy ötmillióhoz, 2017-ben alacsonyabb, 2018-ban pedig magasabb volt“.

Ezekből az országokból egyetlen légitársaság sem léphet be az Unió területére:

Afganisztán
Angola
Örményország
Kongói Köztársaság (Kongó-Brazzaville)
Kongói Demokratikus Köztársaság
Dzsibuti
Egyenlítői-Guinea
Eritrea
Kirgizisztán
Libéria
Líbia
Nepál
São Tomé és Principe
Sierra Leone
Szudán

Ha azok közé tartozol, akik nemcsak az említett országok repülőin nem éreznék biztonságban magukat, érdemes elolvasnod egy pilóta tanácsait, és ezt a néhány hasznos tippet, mely segít legyőzni a szorongást.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

repülőgép | légitársaság | legveszélyesebb | országok | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom