Elegantly Wasted névre keresztelte a Leo Bistro, a Leo Rooftop Bar és a Sauska Pincészet első közös gyermekét, melynek palackja extra száraz, méthode traditionelle habzót rejt, ami természetesen a Sauska tokaji dűlőiről származik, és a budafoki pincészetben készült. Hozzájutni – egyelőre – kizárólag a Leo Clark Ádám téri éttermében és tetőteraszán lehet, ahol nemcsak palackkal vagy pohárral kóstolhatjuk, hanem a Leo báros csapatának hála, koktélok alapanyagaként is bemutatkozik.
A nagyon részletgazdagon átgondolt együttműködések ritkaságnak számítanak a magyar vendéglátás piacán, ezért felüdülés, amikor olyan történettel találkozhatunk, ahol a résztvevők mindenre gondoltak.
Az Elegantly Wasted palackon egyedi rajzolt miliőbe ültették át a Sauska Pincészet tokaji dűlőit, ahol Leo – a Leo Bistro és Rooftop Bar “tulajdonosa” – cilinderben feszít. A címke színessége egyből magával ragad, és a csapat szerint, nem titkolt céljuk volt az is,
hogy a polcokon megtalálható nemzetközi vagy hazai pezsgők közül színes karakterének köszönhetően kitűnjön a sorból.
És, hogy mi került a palackba? Egy igazi nyári frissítő extra dry Sauska habzó, ami klasszikus eljárással készült. Komoly alapokra épül, a házasítás tokaji furmint, pinot noir és chardonnay, meghatározó reserve bor mennyiséggel. Napsárga szín, egyenletes gyönyözés, illatban méz, birsalma, kajszibarack és érett szőlő.
A kortyban lendület és energia, citrusok, sült alma és vanília. Vibrálóan friss és jóleső, kerek, eleven és energikus.
Könnyedségének köszönhetően az ital mind a Leo Bistro, mind a Leo Rooftop Bar koktéllapjain megtalálható egy-egy egyedi ital összetevőjenként, ami miatt érdemes elmélyedni a legújabb kreációk leírásában. Ha azonban épp nem koktélozunk, akkor rendelhetünk egy palackkal a földszinti Bistro júniusban indult hétvégi brunch-án, vagy bármilyen napszakban, amikor jólesik.
Ami konkrétan a brunchot illeti, a tradicionális fogások javarésze megtalálható az új étlapon, legyen az – kecskesajtos! – avokádó toast, a kihagyhatatlan buggyantott tojások, melyek alapja a fürjtojás, de izgalmas választás a sült alma mustárral "nyáriasított" fűszeres grillkolbász, húshagyóknak pedig a zöldségpogácsával és chipotle majonézzel tartalmassá tett vega mini burger is. A desszertek közül a csokoládé mousse-szal alaposan meglocsolt és maracujával frissített brownie-t mindenképp érdemes elmenteni a kedvencek közé.
(Fotók: Horváth Ádám, Zombori András, Chaloub Emil / Leo Budapest)
menü | bistro | budapest | sauska | brunch
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!