Egy szakértő elárulta, mi az első dolog, amit meg kell tenni, amikor leszállunk a repülőgépről

Különösen a hosszú távú járatok esetében.

A repülőgépről leszállva általában rohanunk a szállodába, ahol mindjárt elfoglaljuk szobánkat, majd megnézzük a medencét, a bárt és a hotel környéket.

Egy szakértő szerint viszont ezek helyett egy afféle bőrápolási rituálénak kellene elsőbbséget élveznie.

Bruce Green okleveles vegyész, egyben az SOS Serum Skincare alapítója azt javasolja, hogy a megérkezés után a lehető leghamarabb ugorjunk be a zuhany alá.

– Bár a fedélzetet takarítják, egyes tanulmányok kimutatták, hogy a baktériumok és vírusok napokig élhetnek a kartámaszokon, az öveken, az ablakredőnyökön, a tálcás asztalokon, a WC fogantyúkon és még sok egyén helyen – mondja.

A szakértő szerint a repülés utáni mosakodás a hosszú távú járatok esetén jóval fontosabb, mint a rövidebbeken. Ha csupán néhány órát töltöttünk a levegőben, nem biztos, hogy aggódnunk kell emiatt, hiszen nagyjából ugyanolyan mértékben leszünk kitéve a szennyeződéseknek, mint egy irodaházban.

A hosszú repülés utáni zuhanyzás elhanyagolása azonban veszélyes lehet, mivel "olyan baktériumokat rakhatunk le az új helyiségben, amelyek nem a sajátjaink".

A szappannal és hajsamponnal történő zuhanyozás eltávolítja az esetlegesen "felvett" baktériumokat, valamint csökkenti a közben elszaporodott baktériumok mennyiségét is.

Brodie Capron, a Virgin Flights légiutas-kísérője rengeteg téves információt hallott már a szakmában eltöltött évei alatt. A stewardess ezért egy TikTok-videóban foglalta össze, miket érdemes figyelmen kívül hagyni.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

utazás | szakértő | hack | tanács | tipp

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom