Close
Olaszország feloldja a tilalmat, újra fogad utasszállítókat a szankció alatt álló országból

Olaszország feloldja a tilalmat, újra fogad utasszállítókat a szankció alatt álló országból

2012-ben az EU a líbiai polgárháború nyomán kitiltotta a légteréből azokat a gépeket, amelyek líbiai üzembentartási engedéllyel rendelkeznek.

Azóta az ország légi járatai mindössze néhány célállomásra korlátozódnak főleg Tunéziában, Jordániában, Törökországban, Egyiptomban és Szudánban.

Mindez azonban most megváltozik, mert Olaszország feloldotta a líbiai polgári légi közlekedésre vonatkozó, tíz éve tartó tilalmát, így

szeptembertől újraindulhatnak a járatok a két ország között.

A döntést megelőzően, még májusban olasz tisztviselők ellenőrizték a líbiai repülőterek biztonsági procedúráit. A líbiai és az olasz hatóságok megállapodtak abban, hogy a járatokat mindkét országból egy-egy légitársaság fogja üzemeltetni.

Szerencsére mi bármikor könnyen eljuthatunk Olaszországba, és be is járhatjuk azt autóval vagy vonattal.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

repülő | feloldás | olaszország | tilalom | líbia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram