Lilára változott a határmenti tó vize, új óvintézkedéseket hoztak Németországban

A bajorországi Füssen városa mellett, közvetlenül az osztrák határ mentén fekvő Gipszbánya-tó (Gipsbruchweiher) felszíne április elején borult intenzív lila színbe.

A változás nem szennyeződésnek, hanem a természeti tényezők ritka együttállásának köszönhető. A látvány viszont annyi látogatót vonzott a tóhoz, hogy a város úgy döntött, lezárja a Faulenbacher-völgyhöz vezető utakat – írja a Telex.

Stefan Fredlmeier, Füssen turisztikai igazgatója azzal indokolta a döntést, hogy a Faulenbacher-völgy nagyon érzékeny terület, ami „abszolút alkalmatlan” ekkora forgalomra.

Ezért a tavat egy ideig csak gyalog vagy kerékpárral közelítheti meg az érdeklődők tömege.

A vízfelszín intenzív lila színe a napokban már halványulni kezdett, a következő napokra pedig a tó visszanyerheti a megszokott régi színét.

Idén különösen élénk színben pompázott az egykori gipszbánya tavacskája, ami utoljára négy éve öltözött bíborba. A ritkán látható természeti jelenséget lila baktériumok okozzák, amelyeknek meghatározott feltételekre van szükségük a szaporodáshoz: a baktérium megjelenésének előfeltétele, hogy kevés oxigén és kén legyen a vízben. A mikroorganizmusok nem veszélyesek sem az emberre, sem az állatokra.

Ha felfedeznéd a tavaszi Európát, ezekben a helyekben nem fogsz csalódni.

(Forrás: Telex, képek: Getty Images)

baktérium | látványosság | Gipszbánya-tó | természetes | bajorország

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom