Close
A fotósok álma az enyhe klímájú sarkköri szigetcsoport

A fotósok álma az enyhe klímájú sarkköri szigetcsoport

A norvég Lofoten szigetcsoport lenyűgöző hegyekkel, nyílt tengerrel és védett öblökkel körülvett, érintetlen tájai varázslatos nyugalmat sugároznak és kimeríthetetlen tárházát adják a fotótémáknak.

Maciej Ławniczak filmes éppen ezekből nyújt ízelítőt a videójával, amelyben madártávlatból örökítette meg ezt az időtlenségben úszó, változatos természeti környezetet az otthonosan sorakozó part menti házikóktól a föléjük magasodó zordon hegycsúcsokig.

Bár a látvány tagadhatatlanul lenyűgöző, a szigetcsoport leginkább az elhelyezkedéséhez lépest szokatlanul enyhe klímája miatt szokás emlegetni, amely a világ legnagyobb hőmérsékleti anomáliája.

Nemcsak maga Lofoten, hanem fölötte az égbolt is különleges: a csillagok is olyan csodálatosak itt, mint a sarki fény.

(Címlapkép: Unsplash)

norvégia | video | lofoten

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram