Close
Ebben a lombhotelben úgy burjánzik a képzelet, akárcsak a természet

Ebben a lombhotelben úgy burjánzik a képzelet, akárcsak a természet

Itt aztán tényleg belehelyezkedhetünk a madárperspektívába.

Új házikóval bővült a svédországi Harads közelében található Treehotel, melynek érdekessége többek között, hogy mind a nyolc egységét más-más építész tervezte. A legutóbbit a többek között csavart hídjáról, a koppenhágai szemétégető-projektjéről és bordeaux-i kulturális központjáról ismert Bjarke Ingels Group alkotta meg.

A májusra elkészülő ház különlegessége többek között, hogy madárodúk veszik körül.

A Bioszféra névre keresztelt építmény tervezésében Ulf Ohman ornitológus is részt vett, és, mint mondta, azért fontos, hogy segítsünk a madaraknak, mert az erdőgazdálkodási gyakorlatok miatt manapság kevesebb természetes odút találnak a fákon a költéshez.

A függőhídon megközelíthető, kétszemélyes üvegkabint háromszázötven, madárfajonként eltérő méretű odú veszi körül, és a harmincnégy négyzetméteres szoba is a természetes lakóhelyek jellemzőit idézi sötét színvilágával és a környezet által ihletett szerves anyagaival, miközben minden kényelmi igényt kielégít. Mondanunk sem kell, hogy a tetőteraszról bámulatos kilátás nyílik az erdőre és a nyüzsgő madárvilágra.

A másik hét házat szintén jeles skandináv építészirodák tervezték, mint a Snøhetta, Rintala Eggerstsson vagy a Tham & Videgard, és mindegyik saját identitással rendelkezik, és sajátos kölcsönhatásban áll az erdővel, mint a másik, madarak ihlette hajlék, a madárfészek, az UFO, a tükrüs kocka, vagy a felfüggesztett mobilház.

Az árak évszaktól függően változnak, de a Bioszféra éjszakánként 1269 dollárnál (430 ezer forintnál) kezdődik majd, ami tartalmazza a svédasztalos reggelit is.

Magyarországon többek között Noszvajon találunk csodaszép lombházakat, és ez a különleges szállástípus a világ legkedveltebb Airbnb-jei között is rendszeresen szerepel.

(Forrás: robbreport.com, képek: robbreport.com/Bjarke Ingels Group)

 

 

madár | svédország | lombház | Bjarke Ingels | madárodú

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom