Close
Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Úgy tűnik, idén nem fogunk szűkölködni a hosszútávú vonatos utakban.

Nemrég írtunk a Byway repülőmentes útvonaláról, amely átszeli fél Európát, a Tailor Made Rail ajánlatával pedig tíz nap alatt az egész kontinensen áthaladhatunk.

Az utazás Londonból indul, ahol a Brüsszelbe tartó Eurostarra szállnak fel a résztvevők. Innen német Intercityvel mennek tovább Frankfurtba, majd Münchenbe, ahol eltöltenek egy éjszakát, majd a Chiemsee és a salzburgi hegyek látványával feltöltődve érkeznek meg Budapestre.

Innen dél körül indulnak tovább Bukarestbe, ahol az éjszakát is töltik. Másnap a bolgár Ruszébe utaznak tovább, majd Szófiába érkeznek, ahol még jut idő egy röpke városnézésre, mielőtt felszállnának az Isztambulba tartó hálókocsis vonatra.

A város felfedezésére három nap áll rendelkezésre, és még egy csobbanásra is juthat idő a tengerben. A visszautazást már egyénileg kell megoldani, amire az utazási iroda a repülést javasolja, de persze vonattal is vissza lehet csorogni, akár kappadókiai kitérővel.

Ezek lesznek az idén Európa legjobb vonatútjai, a Skót-felföld lenyűgöző világa pedig elképesztően stílusos vonatúton tárul fel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

budapest | london | Isztambul | vonat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram