Close
„Miért gyűlöl minket ennyire Norvégia?”: Nem győznek szörnyülködni az angolok

„Miért gyűlöl minket ennyire Norvégia?”: Nem győznek szörnyülködni az angolok

London minden évben Norvégiától kapja a karácsonyfáját, amelynek felállítását minden évben kötelező felháborodás követi.

Miután tavaly sok kritika érte a norvég fát, mert nem volt elég telt és szimmetrikus, idén az északi ország megígérte, hogy igyekszik fejleszteni mind a kiválasztási, mind a szállítási folyamatokon. Azonban az angolokat nem könnyű meggyőzni.

A tavalyi fa

Igaz, hogy amikor a fenyőt felállították, valóban nem festett a legjobban, és azt a látványt, amit a kivágáskor nyújtott, meg sem közelíti. De amikor kibontották, feltárult szimmetrikus és tekintélyes külseje, ami az égősorokkal együtt, melyeket december 1-én kapcsolnak fel, már valószínűleg meggyőzőbb látványt fog nyújtani.

Az egyik, Twitteren kommentelő viszont szánalmasnak nevezte, és olyan is volt, aki azt kérdezte: Miért gyűlöl ennyire minket Norvégia? Azt is felvetették, hogy a fa bizonyos szögekből szépnek tűnik, míg más szögekből kiábrándító.

Idén van egyébként a 75. évfordulója annak, hogy Norvégia először küldött karácsonyfát Londonnak hálául a második világháború idején nyújtott brit támogatásért.

A fa január 6-ig áll majd a Trafalgar téren és a kommentelők kereszttüzében.

Karácsonyfa egy korábbi évben

Aki nem ajándékba kapja a karácsonyfát, annak ilyen árakra kell készülnie az idén, aki pedig a főterek karácsonyfáiban gyönyörködne, az ezekben a városokban biztosan nem fog csalódni.

(Forrás: My London, NewsinEnglish.no, képek: Getty Images)

norvégia | london | karácsonyfa

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram