A Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének eredményeként hazánk gasztronómiai értékei kerültek középpontba azon a londoni eseményen, ahol két elismert séf, Tóth Szilárd és Adam Handling magyar alapanyagok és borok által inspirált vacsorát alkottak meg a héten.
A hazai vendéglátás elmúlt bő egy évtizedben tapasztalt fejlődésére, valamint a sajátos magyar ízvilágra és alapanyagokra a Michelin Guide is felfigyelt.
A Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség közötti szakmai együttműködés célja feltárni és megmutatni a Michelin nemzetközi kommunikációs platformjain Magyarország gasztronómiai és turisztikai sokszínűségét. Ennek egyik fontos eleme
a különleges négykezes vacsora, amelyet a londoni Frog nevű étteremben rendeztek meg.
A Michelin a vacsora egyik főszereplőjének Tóth Szilárdot, a budapesti, egy Michelin-csillagos Salt étterem séfjét kérte fel, londoni vendéglátója pedig Adam Handling, a szintén egy Michelin-csillagos Frog étterem séfje volt.
A vacsora menüjében egyfelől megjelentek Szilárd ikonikus, tradícióból táplálkozó fogásai, Adam pedig egy-egy magyar alapanyag beépítésével tette különlegesebbé tipikus brit fogásait. Így kóstolhattak a vendégek az este során többek között
puliszkát, kacsamájat, tócsnit, vagy épp magyar paprikával fűszerezett kagylót.
A fogásokhoz Boldizsár Máté sommelier kiváló magyar borokat párosított.
(Fotók: MTÜ)
tóth szilárd | négykeze | michelin-csillag | Frog | Michelin
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!