Close
Londonban lesz Európa legnagyobb “élő” fala

Londonban lesz Európa legnagyobb “élő” fala

Mintegy négyszázezer darab növényt ültetnek a Citicape House homlokzatára, hogy azok elnyeljék a szén-dioxidot és termeljék az oxigént. 

A jelenleg irodaként funkcionáló épület London egyik legforgalmasabb csomópontjánál, Farringdon és Moorgate között áll, olyan helyen, ahol a légszennyezettség meglehetősen magas.

A projekt a Sheppard Robson studióhoz köthető, és azt próbálja megmutatni, hogyan kezelheti egy már meglévő környezet az éghajlatváltozás és a légszennyezés okozta problémákat.

A Citicape House egy lehetséges megoldás a súlyos gondokra, beleértve a zaj- és porszennyezést is.

Ahelyett, hogy elkülönítettek volna egy zöldterületet a környéken, a tervezők inkább hatásosabb és látványosabb megoldás mellett döntöttek, ezáltal is élhetőbb városrészt teremtve.

Miután elkészül a tizenegy emeletes Citicape House, egy háromszáznyolcvankét szobás ötcsillagos hotelnek, sky barnak, étteremnek, gyógyfürdőnek, irodáknak, valamint közösségi helyeknek ad majd otthont, a tetején pedig egy pazar panorámát kínáló tetőteraszt lehet élvezni. Utóbbin egyébként berendeznek egy kisebb kertet is, ahová veszélyeztetett őshonos fajokat telepítenek.

A 2024-ben nyíló Citicape House-ban természetesen maximálisan odafigyelnek a fenntarthatóságra, és megújuló energiaforrásokkal működtetik – a zöld falat például az összegyűjtött esővízzel öntözik majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

london | Citicape House | környezetvédelem | fal | zöld

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram