Close
Nagyon nem igazságos, hogy csak tizenketten vehetnek részt ezen az utazáson

Nagyon nem igazságos, hogy csak tizenketten vehetnek részt ezen az utazáson

A svájci Alpok, az olaszországi Amalfi-part, Jeruzsálem és az egyiptomi piramisok jelentik többek között a megállóhelyeket.

Sokan morfondíroznak azon, hogy a járvány után (ha egyszer vége lesz…) környezetvédelmi okokból kevesebbet repüljenek. Nehéz azonban olyan nagyívű utazást tervezni, amely nem jár repülőre pattanással. Szerencsére a Responsible Travel tud alternatívát mutatni. Nem is akármilyet.

Legújabb, hihetetlenül csábító tripjük egy tizenhat napos epikus tengeri és vasúti kaland Londonból Kairóba – egyszerűen tökéletes azok számára, akik csökkenteni szeretnék az ökológiai lábnyomukat, miközben nem kell lemondaniuk egy pazar nyaralásról sem.

Az utazás Londonból indul vonattal, aztán a lenyűgöző svájci Alpokban, majd Olaszországban folytatódik. Az itáliai Salernóban átszállás következik egy hajóra, hogy a kalandorok – nem tévedés! – egy teherhajón lecsorogjanak az egészen elbűvölő Amalfi-part mentén, ezt követően pedig megálljanak a görögországi Pireuszban és a törökországi Izmirben.

Mivel a fedélzeten csupán tizenkét ember fér el, ezért nem a mindennapi túra egészen meghitt kirándulásnak tűnik.

A kis csapat Izraelben is kiköt még, ahol a résztvevők egy helyi idegenvezetővel kétnapos városnézést tesznek Betlehembe és Tel-Avivba.

Az utazás végcéljának Egyiptomot jelölték, ott Kairót, valamint a gízai piramisokat és a szfinxet csodálhatják meg az utasok, akik a Sínai-félsziget sivatagi dűnéin még a tevegelést is kipipálhatják az élménylistájukon.

Az árak személyenként körülbelül 2400 fontnál (kb. egymillió forintnál) kezdődnek – további információkat errefelé találni.

Egy új vasútvonal megnyitásával Laoszban pedig létrejött a világ leghosszabb egybefüggő vonatútja. A dél-portugáliai Lagosból egészen Szingapúrig tartó rekorder útvonal Párizson, Moszkván és Pekingen át vezet a célállomásig. Szakértők becslése szerint a teljes út megtétele huszonegy napot venne igénybe, és 18,755 kilométert tesz ki.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

 

Egyiptom | élmény | fenntartható | túra | hajó

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram