Close
Ez a légitársaság megpróbálja kitiltani a poggyászok követésére szolgáló eszközöket

Ez a légitársaság megpróbálja kitiltani a poggyászok követésére szolgáló eszközöket

A nyári poggyászkáoszt követően nem csoda, ha egyre népszerűbbek a csomagok nyomon követésére szolgáló GPS-eszközök, az AirTagek.

Azonban még augusztusban felröppent a hír, hogy a Lufthansánál nem lehet használni ezeket a nyomkövetőket, és a légitársaság új szabályai szerint az utazóknak állítólag ki kell venniük az elemeket a készülékekből, mielőtt felszállnának a gépre.

A Lufthansa szóvivője augusztusban azt mondta, hogy

a poggyászkövetők a hordozható elektronikus eszközök kategóriájába tartoznak, így a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírások érvényesek rájuk.”

“Ennek megfelelően a mobiltelefonokhoz, laptopokhoz és táblagépekhez hasonlóan kell őket használni repülés közben.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Lufthansa hogyan tervezi betartatni ezt az irányelvet, mindenesetre a Twitteren többször is megerősítette, hogy hivatalosan nem lehet használni a járatain ezeket az eszközöket. A közösségi oldalon többen is jelezték, hogy más légitársaságok nem követik ezt az irányelvet.

Különböző trükkök születtek arra, hogy hogyan érkezhet meg egy poggyász először a csomagkiadásnál, de aki biztosra akar menni, és teheti, nem is visz magával feladott csomagot, csak kézipoggyászt.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

tilalom | airtag | poggyász | nyomkövetés | lufthansa

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram