Close
A hajók Orient expresszén járhatjuk be a francia borvidéket

A hajók Orient expresszén járhatjuk be a francia borvidéket

A velencei Simplon-Orient-Expresst is üzemeltető Belmond újabb egyedülálló luxusajánlattal csábítja a borok és pezsgők szerelmeseit.

2023 májusától egyhetes privát körutakra indulhatnak az utazók Franciaország Champagne régiójában, a Marne-folyón, a Coquelicot névre keresztelt hajón, amely hat vendég befogadására alkalmas, és három fürdőszobás, kétágyas kabinnal rendelkezik.

A Belmond flottájának hetedik tagja tágas beltéri társalgót és pezsgőbárt is magában foglal, az enteriőr dizájnjáért az épülő bécsi Mandarin Orientalon is dolgozó páros, a francia Emil Humbert és Christophe Poyet felelnek.

A hajó koronaékszere azonban a cserepes gyógynövényekkel és vadvirágokkal díszített főfedélzet, ahol két elegáns, szabadtéri társalgó, egy nyitott konyha és egy árnyékos étkező található.

Az utak során Franciaország legrégebbi Champagne-háza, a Maison Ruinarttal kínál a vendégeknek privát túrákat a taissy-i szőlőültetvényére, ahol a legendás cuvée-ket is megkóstolhatják. Miután visszatértek a hajóra, a Maison Ruinart séfje, Valérie Radou ötfogásos vacsorával kedveskedik a látogatóknak, akik egyébként az út előtt azt is eldönthetik, hogy milyen pezsgővel töltsék fel a bárt.

Az utazások tematikája teljesen személyre szabható, és lehet választani például művészeti és történelemközpontú túrákat vagy olyan kirándulást, melynek célja a környék eldugott pincészeteinek felfedezése. Az árak 82 ezer eurónál (körülbelül 35 és félmillió forintnál) kezdődnek, ami tartalmazza az étkezéseket és az italokat, a kirándulást idegenvezetővel, valamint a transzfert Párizsból a hajóra. Bővebb információk itt találhatók.

Franciaországban igazán nagy csodákat lehet látni és ízlelni, ha pezsgőről van szó, például azt, hogy mi történik, ha a világ első számú pezsgőbirodalmának vezetője saját pincészetet alapít. Ha pedig a francia szőlővilágot már kiveséztük, irány a többi páratlan borvidék!

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Belmond/Travel and Leisure)

belmond | champagne | franciaország | luxushajó | borvidék

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram