Egyszerre meglep és lenyűgöz ez az afrikai sziget

Madagaszkár természeti szépségeinek és sokféleségének köszönhetően olyan, mintha megállt volna az idő.

Miért érdemes felvenni arra a bizonyos bakancslistára ezt az igazán különleges szigetet? A következő látnivalók miatt mindenképp megéri.

Ile Sainte Marie

Az Ile Sainte Marie Madagaszkár keleti partja mentén fekszik. A szigetet védett öblök veszik körül, melyek a 17–18. században vonzották a kalózokat a szigetre. Baie des Forbans sekély vizeiben a mai napig láthatóak a kalózhajók roncsai.

Manapság a sziget Madagaszkár egyik top turista-látnivalójának számít.

A vándorló hosszúszárnyú bálnák a szigethez közeli vizekhez is ellátogatnak nyáron és a kora őszi időszakban.

Isalo Nemzeti Park

Az Isalo Nemzeti Park a változatos területeiről ismert. A Madagaszkár déli régióiban található parkban füves térségek, meredek kanyonok és homokkőformációk váltakoznak, közöttük pedig véletlenszerűen jelennek meg a pálmafákkal körülvett természetes medencék.

Mint az ország több nemzeti parkjában, itt is kizárólag idegenvezetővel járhatjuk körbe a parkot.

Ambohimanga-i királyi domb

Az ambohimangai királyi dombot már ötszáz éve tartják a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének. A történelmi falu egykor a madagaszkári királyi család otthona volt.

A falut körülölelő falat 1847-ben építették mészből és tojásfehérjéből álló vakolatból.

Antananarivo

Madagaszkár fővárosában virágokkal szegélyezett királyi paloták bújnak meg a modern épületek között. Mindenképp nézzük meg a királynő palotáját és körötte a királyi falut, a Rovát.

Ez volt egykoron a Merina dinasztia rezidenciája, amely a 19. században először egyesítette Madagaszkár területeit.

Baobab Avenue

Morondavától tizenöt kilométerre baobabfák sora szegélyezi az utat vagy kétszázötven méteren át, ami Madagaszkár egyik jelképe, talán a legtöbbet fotózott területe.

A szokatlan alakú baobab-, vagyis majomkenyér fák olyanok, mintha fordítva nőttek volna.

A mitológia szerint maga az ördög húzta ki hajdanán ezeket a fákat a földből, és ültette vissza fejjel lefelé…

Tudtad?

Tipikus madagaszkári élelmiszer a rizs – reggelire, ebédre és vacsorára, számtalan variációban. A legtöbb ételt az achards nevű fűszeres, csípős zöldségkörettel tálalják. A szigetország éghajlata forró, párás, szubtrópusi. Esős évszak: novembertől márciusig tart, monszunesőzések a sziget északi és keleti felében jellemzőek december és március között.

Ez is érdekelhet:

Öt hely Marokkóban, ami felvillant a radarunkon

Történelmi városközpontokkal, régi mecsetekkel és nyüzsgő bazárokkal csábít ez a különleges világ.

(Fotók: Getty Images)

Ambohimanga-i királyi domb | Antananarivo | madagaszkár | Baobab Avenue | Isalo Nemzeti Park

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom