Close
Egyszerre meglep és lenyűgöz ez az afrikai sziget

Egyszerre meglep és lenyűgöz ez az afrikai sziget

Madagaszkár természeti szépségeinek és sokféleségének köszönhetően olyan, mintha megállt volna az idő.

Miért érdemes felvenni arra a bizonyos bakancslistára ezt az igazán különleges szigetet? A következő látnivalók miatt mindenképp megéri.

Ile Sainte Marie

Az Ile Sainte Marie Madagaszkár keleti partja mentén fekszik. A szigetet védett öblök veszik körül, melyek a 17–18. században vonzották a kalózokat a szigetre. Baie des Forbans sekély vizeiben a mai napig láthatóak a kalózhajók roncsai.

Manapság a sziget Madagaszkár egyik top turista-látnivalójának számít.

A vándorló hosszúszárnyú bálnák a szigethez közeli vizekhez is ellátogatnak nyáron és a kora őszi időszakban.

Isalo Nemzeti Park

Az Isalo Nemzeti Park a változatos területeiről ismert. A Madagaszkár déli régióiban található parkban füves térségek, meredek kanyonok és homokkőformációk váltakoznak, közöttük pedig véletlenszerűen jelennek meg a pálmafákkal körülvett természetes medencék.

Mint az ország több nemzeti parkjában, itt is kizárólag idegenvezetővel járhatjuk körbe a parkot.

Ambohimanga-i királyi domb

Az ambohimangai királyi dombot már ötszáz éve tartják a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének. A történelmi falu egykor a madagaszkári királyi család otthona volt.

A falut körülölelő falat 1847-ben építették mészből és tojásfehérjéből álló vakolatból.

Antananarivo

Madagaszkár fővárosában virágokkal szegélyezett királyi paloták bújnak meg a modern épületek között. Mindenképp nézzük meg a királynő palotáját és körötte a királyi falut, a Rovát.

Ez volt egykoron a Merina dinasztia rezidenciája, amely a 19. században először egyesítette Madagaszkár területeit.

Baobab Avenue

Morondavától tizenöt kilométerre baobabfák sora szegélyezi az utat vagy kétszázötven méteren át, ami Madagaszkár egyik jelképe, talán a legtöbbet fotózott területe.

A szokatlan alakú baobab-, vagyis majomkenyér fák olyanok, mintha fordítva nőttek volna.

A mitológia szerint maga az ördög húzta ki hajdanán ezeket a fákat a földből, és ültette vissza fejjel lefelé…

Tudtad?

Tipikus madagaszkári élelmiszer a rizs – reggelire, ebédre és vacsorára, számtalan variációban. A legtöbb ételt az achards nevű fűszeres, csípős zöldségkörettel tálalják. A szigetország éghajlata forró, párás, szubtrópusi. Esős évszak: novembertől márciusig tart, monszunesőzések a sziget északi és keleti felében jellemzőek december és március között.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

utazás | Ambohimanga-i királyi domb | Antananarivo | Ile Sainte Marie | Isalo Nemzeti Park

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram