Close
Újabb kedvelt üdülőhelyünkön vezethetik be a megosztó adót

Újabb kedvelt üdülőhelyünkön vezethetik be a megosztó adót

Spanyolország volt idegenforgalmi minisztere, Reyes Maroto most a madridi polgármesteri címért száll versenybe, és ez komoly változásokat hozhat a főváros turizmusában.

Maroto ugyanis azt ígérte, hogy idegenforgalmi adót vezet be megválasztása esetén, ezzel pedig kivívta a szállodatulajdonosok tiltakozását.

Mint Maroto hangsúlyozta, az éjszakánként fizetendő idegenforgalmi adó nemcsak egy sima adó lenne, hanem olyan adó, amely visszahat az idegenforgalmi ágazatra. A  bevezetése egyébként régóta terítéken van a városban, először 2015-ben, majd 2018-ban is javasolták már, de eddig még egyszer sem valósult meg.

A madridi szállodaipari szövetség most is jelezte, hogy ellenzi az ötletet, mondván, hogy az közvetlenül ártana a szállodaiparnak és a turizmusnak.

Mint a szervezet elnöke, Gabriel Garcia Alonso elmondta,

Madrid épp fellendülőben van, és a hazai és nemzetközi turisták egyik legkeresettebb célpontjává válik a nagy szállodai beruházásokkal, és nincs szükség az idegenforgalmi adóra.

A madridi Buen Retiro park

Spanyolország több részén fontolgatnak egyébként hasonló intézkedéseket, Katalóniában és a Baleár-szigeteken pedig már korábban bevezették a díjat. Barcelona ráadásul az összeget fokozatosan emelni tervezi.

(Forrás: Express, képek: Unsplash, Getty Images)

idegenforgalmi adó | spanyolország | madrid

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram