Ez volt a legforgalmasabb útvonal a magánrepülőzés rekordévében

Soha annyi magánrepülő nem szállt még fel, mint 2022-ben, és ezzel a kibocsátás 2021-hez képest több mint kétszeresére nőtt.

Mint a Greenspace jelentéséből kiderül, összesen 572 806 járat indult el tavaly, ami 64 százalékkal több, mint 2021-ben, és mintegy 3 385 538 tonna szén-dioxid-kibocsátással jár.

A magánrepülőzés a járvány során tett szert különösen nagy népszerűségre, amikor sokan életükben először ültek privát gépre, és úgy tűnik, nem kevesen vannak, akik nehezen engedik el ezt a luxust.

Tavaly a London, Párizs, Nizza és Genf közötti útvonalak voltak a legforgalmasabbak, ezen belül is a Párizs-London útvonalon regisztrálták a legtöbb gépet, szám szerint 3357-et, ami 9629 tonna széndioxiddal járt.

A legtöbb kibocsátás ugyanakkor egy másik várospárhoz kötődik, a Nizza-London útvonalhoz, ahol 2986 járat 15 435 tonna szén-dioxidot termelődött, vagyis több nagy gép közlekedett.

Az országok listáját Nagy-Britannia, Franciaország és Németország vezeti, és a top tízben Olaszország, Spanyolország, Svájc, Ausztria, Görögország, Hollandia és Belgium szerepel még. Nagy Britanniából 90 256 járat indult, Franciaországból 84 885, Németországból pedig 58 424.

A magánrepülőket több országban is heves viták övezik, a lista második helyén található Franciaországban például van, aki egyenesen betiltaná, Belgiumban pedig új adót vetnek ki rájuk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

magánrepülő | kibocsátás | rekord | legforgalmasabb | széndioxid-kibocsátás

FOLYTASD EZZEL

Visszatérhet a vonatozás aranykora? Soha annyi bérlet nem kelt el, mint márciusban

A világ legjobban sétálható városaiért nem kell elhagynod Európát

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom