Close
Magukat stylingolták és fotózták a modellek a Gucci legújabb kampányában

Magukat stylingolták és fotózták a modellek a Gucci legújabb kampányában

Az olasz divatház megint húzott egy formabontót.

A Gucci 2020 őszi-téli kampánya a The Ritual címet kapta, amelyben egy új és bátor koncepciót próbál ki a divatház: a modellek maguknak választják ki a ruhájukat, maguk felelnek a sminkért és hajért, valamint saját maguk is készítik el a fotókat a kampányba.

“Úgy döntöttem, hogy most a ruhák fognak a modellek házaiba utazni; azokhoz a karakterekhez, akik évek óta elmesélői a történeteimnek és akiket kifejezetten egyediségükért válogattam ki egyenként”

– mesél a koncepcióról a Gucci kreatívigazgatója, Alessandro Michele.

A kampány ötlete egyrészt nagyon is adja magát idén, amikor a karanténidőszak miatt minden eddiginél több időt töltöttünk az otthonainkban – de nem csupán ez áll az ötlet mögött. A kollekció maga is szeretné kiforgatni a divatbemutatók rituáléját:

a backstage kapja a főszerepet, a háttérben dolgozó stylistok, fodrászok, sminkesek, öltöztetők, varrónők – a divatért takarásban dolgozók.

A kampány emellett szintén bátorítja a modelleket, hogy a divatház által már hosszú ideje képviselt egyediséget is kifejezzék.

Megkértem a modelleket, hogy mutassák meg, hogyan látják magukat; tárják fel a róluk szóló költészetet. Arra bátorítottam őket, hogy játsszanak, hogy improvizáljanak az életükkel.

Ez az energia érződik is a nagyon natúr-nude kampányfotókon: a változatos fotókon a modelleket az ágyuktól kezdve a kertjükön át a futószalagig vagy a kismacskájukkal együtt mindenféle helyzetben láthatjuk.

“Most jött el az idő, hogy megmutassuk, milyen erősek is az emberek. Az emberség ideája. A divat: emberség. Emberek vagyunk: te, én, mi, mindannyian. Ők is emberek. Van valami nagyon erőteljes a divatban, amit most fedezünk fel, és ez idáig nem volt róla tudomásunk. Lehet, hogy éreztük, de sosem volt lehetőségünk úgy elmondani, mint most.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Anothermag, keatívigazgató: Alessandro Michele, művészeti vezető: Christopher Simmonds) 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom