Close
Magyar turisták elképesztő járványügyi állapotokkal találkoztak Mexikóban

Magyar turisták elképesztő járványügyi állapotokkal találkoztak Mexikóban

Négy magyar férfi úgy döntött, januárban Mexikóba látogat, és eltölt két hetet Cancunban. Meglepő állapotokkal találkoztak.

Cancun Mexikó Siófokja – az egyik a sok közül –, amely a pandémia alatt is pörög. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az ország egyéb nagyvárosaiban, például a fővárosban az éttermek, bárok, kávézók nem nyithattak ki – nehéz helyzetbe sodorva a helyi vendéglátói szektort –, a napokban azonban a teraszokon végre fogadatnak vendégeket.

A Le Pain Quotidien pékség Mexikóvárosban. A napokban végre megnyithattak a teraszok, igaz, szigorú járványügyi szabályok betartása mellett

Ugyanakkor a partvidéki nyaralóközpontokban mintha soha nem is hallottak volna a koronavírusról.

Amerikából, Európából és Kanadából érkezőknek nincs karantén az országba lépéskor, és negatív tesztre sincs szükségük.

Nincsen kijárási tilalom, minden hely nyitva, a maszkviselés ugyan kötelező, de nem tartatják be a hatóságok, a zenés partik pedig hajnalig tartanak. Ezt a három fotót az említett székesfehérvári turistáktól kaptuk, akik jelenleg is Mexikóban tartózkodnak.

Cancun, 2021. január. Mi egy maszkot sem fedeztünk fel a képen

A közösségi médiában is több videó található cancuni partikrólHasonlóról számol be egy orosz vlogger YouTube-csatornáján. Elmondása szerint rengeteg az amerikai és kanadai fiatal Cancunban és Playa del Carmenben, a szállások nagyon olcsók, rengeteg program közül lehet választani, a partik pedig késő estétől hajnalig vagy akár reggelig tartanak. Az utcán nincs kötelező maszkiviselés, de éttermekbe, boltokba elméletileg csak maszkokban lehet bemenni. A szórakozóhelyek ellenőrzik, hogy van-e a belépőnél maszk, illetve a hőmérsékletét is megmérik, de a fenti fotókat nézve nem úgy fest, hogy sokaknak nemet mondanak. Ahogy az orosz hölgy is mondja a videójában:

Cancun olyan, mintha egy másik világ lenne.

Eközben Európában

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban. Spanyolország idegenforgalmi minisztere meglehetősen eltökélt az újranyitással kapcsolatban, szerinte az ország már tavasszal megnyithatja kapuit a turisták előtt. Belgiumban viszont a koronavírus-járvány és a vírusmutációk terjedésének visszaszorítása céljából március 1-ig megtiltanak minden olyan utazást, amely nem elengedhetetlen célból történik.

playa del carmen | strand | koronavírus | parti | karantén

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram