Close
Egy nem mindennapi ország titkai – Íme Malajzia legszebb látnivalói

Egy nem mindennapi ország titkai – Íme Malajzia legszebb látnivalói

Szeretnél egyszerre több kultúrával megismerkedni? Akkor Malajzia a te helyed, ami a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit is magán hordozza. Tökéletes célpont a kalandoroknak, túrázóknak, a különleges élmények és tájak szerelmeseinek!

Malajzia már a fekvését tekintve sem mindennapi ország: egyik része a Thai-Maláj-félszigeten található, míg másik része Borneó szigetének kb. egyharmadát teszi ki, és ebbe a részbe ékelődik be a pici Brunei is. Nem győztünk még meg? Akkor olvass tovább!

Georgetown óvárosa

A brit III. György király után elnevezett város a félsziget észak-keleti részen fekszik, Pinang tartomány székhelye. A szigorú szabályozásoknak köszönhetően a város megőrizte gyarmati építészeti jellegét, és ez adja a város legfőbb vonzerejét.

A város utcácskáit járva olyan, mintha visszacsöppennénk az elmúlt évszázadokba.

Ehhez hasonló várost Délkelet-Ázsiában nem sűrűn találunk, a kelet és a nyugat különleges keveréke a település, amely egyébként az UNESCO világörökség része.

Taman Negara

A Taman Negara szókapcsolat maláj nyelven azt jelenti, nemzeti park, és arról nevezetes, hogy a világ legöregebb esőerdője található itt. A parkban vízesések, túraútvonalak és a világ egyik leghosszabb drótkötélpályája (canopy) várja a látogatókat.

A park számos ritka állatfajnak is otthont ad, például az ázsiai elefántnak, tigrisnek, leopárdnak és orrszarvúnak. Alacsony létszámuk miatt azonban kicsi az esélye, hogy bármelyiket is láthassuk. Kisebb állatokkal, őzekkel, gyíkokkal, kígyókkal, madarakkal és tapírokkal azonban találkozhatunk.

Mount Kinabalu

A Mount Kinabalu 4095 méteres magasságával Borneó legmagasabb hegye.

A hegy botanikai és biológiai sokszínűségéről ismert világszerte: közel hatszázféle páfrány, 326 madárfaj és száz emlős található a Mount Kinibalun és a közvetlen környezetében.

Perhentian-szigetek

Malajzia észak-keleti részén, a thai határhoz közel található szigetcsoport az ország egyik kötelező látnivalója. Túlzás nélkül állítható, hogy a világ legszebb strandjait találjuk ott, a legolcsóbb szállásokkal.

A vakítóan fehér homokos, pálmafák által övezett tengerpartok és a tenger türkizkék színe lélegzetelállító.

Mulu-barlangok

A Mulu-barlangok a GunungMulu Nemzeti Parkban találhatók Borneó szigetén. Földünk legnagyobb barlangi terme látható ott, a hétszáz méteres hosszúságához és 396 méteres szélességéhez átlagosan hetvenméteres magasság társul.

A barlangrendszerben számos állatfaj él, említésre méltóak a ráncoltajkú denevérek, akik többezres kolóniákban élnek a barlangokban.

Kuching

Borneó szigetének legnagyobb városa Kuching, népszerű bázis a sziget őserdeinek, és Sarawak tartománynak a felfedezéséhez.

Kuching számos látnivalót és programot kínál a turistáknak, a történelmi városnézéstől a nyüzsgő piacokig és szabadtéri kikapcsolódási lehetőségekig.

A város a Sarawak-folyó partján helyezkedik el, ahonnan olyan történelmi jelentőségű épületeket láthatunk, mint a Margherita erőd és az Astana kastély.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Harminc centi friss hóval vár Magyarország legnagyobb sícentruma
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom