Sem a helyiek, sem a turisták nem fognak örülni a Maldív-szigetek újonnan érkező adójának

Aki jövőre célba venné a turistaparadicsomot, annak jelentős pluszköltséggel kell számolnia.

Ibrahim Mohamed Solih maldív elnök bejelentette az ország repülőtéri adókról és illetékekről szóló törvényének módosítását, melynek értelmében 2022. január 1-jétől kezdődően ún. távozási adót vezet be a Maldív-szigetekről elutazók számára.

A távozási adó nemcsak a turistákra, hanem a helyiekre is vonatkozik majd, és a szigetek összes repülőterét érinti. Jelenleg a Maldív-szigeteken ún. repülőtéri szolgáltatási díj (ASC) van érvényben 2021. december 31-ig, amikor is felváltja az új díjszabás.

A Maldív-szigeteki lakosoknak tizenkét dollárt (kb. 3600 forintot) kell fizetniük, amennyiben turistaosztályon utaznak, a nem helyieknek ugyanezért harmincat (kb. 9100 forintot) vonnak le a számlájukról.

Business classon hatvan dollárra (18 ezer forintra) emelkedik a díj, mind a helyiek, mind a turisták számára, az első osztályon utazók pedig kilencvendolláros (27 ezer forintos) pluszköltséggel számolhatnak, akár a szigeteken élnek, akár külföldiek.

Akik pedig privát chartergéppel repülnek el a Maldív-szigetekről, azoknak 120 dollárt (36 ezer forintot) kell befizetniük. A díjbeszedés a légitársaságok feladata lesz. Az elnöki hivatal közleménye szerint a diplomáciai mentességgel rendelkező utasoknak és a két éven aluli gyermekeknek elengedik az illetéket.

És ez még nem minden, merthogy emellett az ország legfőbb csomópontjának számító Velana Nemzetközi Repülőtérről (MLE) induló utasoknak az új távozási adón felül huszonöt dolláros (7600 forintos) repülőtér-fejlesztési díjat is fizetniük kell.

Ithaafushi – így hívják a Maldív-szigetek legnagyobb magánszigetét, ahol maximális szintre emelhető a szociális távolságtartás. A Waldorf Astoria Hotels & Resorts tulajdonában lévő Ithaafushi magánsziget a járványtól való elmenekülés ígéretével csábítja vendégeit.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

utazás | maldív-szigetek | plusköltség | adó | távozási

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom